Κεφαλονιά: Η “συγνώμη” των Γερμανών και οι αντιδράσεις

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Πριν μερικές ημέρες Γερμανός πολιτικός και μάλιστα ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε.

έχοντας την ελληνική σημαία σαν κουρέλι, ζητάει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!

Μόλις χθες το Δημαρχείο Κεφαλλονιάς δια του εκπροσώπου του Βαγγέλη Κεκάτου

Υποδέχεται με τα Βαΐων και κλάδων μερικούς γερμανοτσολιάδες δήθεν για ανταλλαγή τεχνογνωσίας λες και οι άριστοι σε αυτόν το κόσμο είναι μόνο οι γερμανοί ,οι οποίοι επισκέφθηκαν και το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και απ’ ότι λέγεται, “ζήτησαν να δουν τη νέα πτέρυγα Βεργωτή”! , το “φιλέτο του νοσοκομείου μας ” ενώ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος βρισκόταν στο Υπουργείο Υγείας (ο νοών νοείτω )

Και το χειρότερο από όλα; επέτρεψε στους δολοφόνους του έθνους μας να καταθέσουν στεφάνη εις μνήμη των δολοφονηθέντων Ιταλών στρατιωτών .

Αυτό που έγινε χθες στο μνημείο των πεσόντων Ιταλών είναι προσβολή προς όλους μας και σάς ρωτώ .

Δεν είσαστε Έλληνες εσείς; δεν σας γέννησε Ελληνίδα μάνα? Δεν πολέμησαν οι πατεράδες σας και οι παππούδες σας να διώξουν τους Γερμανοφασίστες ;Δεν έχετε εγωισμό μέσα σας η είστε μέλη της νέας Τάξης πραγμάτων που θεό της έχει το χρήμα

Τι παράδειγμα δίνετε στην νέα γενιά ; του ραγιαδισμού και της υποταγής;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

Αρκετά έχετε γκρεμίσει ΟΣΑ ΧΤΙΣΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ

Λαική Συσπείρωση

Λαική Συσπείρωση

Επερώτηση Δημοτικών Συμβούλων :

Νίκου Γκισγκίνη

Σταύρου Γρηγορόπουλου

Γιάννη Κουρούκλη

Προς : κ. Α. Παρίση Δήμαρχο Κεφαλονιάς

Κοιν/ση : κ. Ν. Ανουσάκη Πρόεδρο ΔΣ Κεφαλονιάς

Κατά την χθεσινή παρέμβαση συνδικαλιστικών σωματείων που έγινε στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης στα γραφεία του ΤΕΙ στο Αργοστόλι, όπου συνεδρίαζαν οι αντιπροσωπείες των Δήμων Κεφαλονιάς και RHEIN-NECKAR-KREIS της Γερμανίας μαζί με εκπροσώπους του ΤΕΙ και των διευθύνσεων εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τονίστηκε από τους παραπάνω Γερμανούς εκπροσώπους ότι έρχονται για να ενημερωθούν και να δώσουν τεχνογνωσία για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Με αφορμή δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ που ενημερώνουν για τους σκοπούς της παραπάνω συνεργασίας προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τους πραγματικούς και ανομολόγητους στόχους αυτής της επίσκεψης.

Από την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων τονίστηκε ότι αυτή η επίσκεψη συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις ΕΕ, τρόικας για την περεταίρω διείσδυση των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ιδιωτικοποίηση του τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και νερού, την πώληση Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας. Τονίστηκε επίσης από τους ίδιους Γερμανούς αντιπροσώπους ότι και στη Γερμανία γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε :

1.Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς υλοποιούνται οι παραπάνω συνεργασίες ;

2.Ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν αυτές οι επισκέψεις ;

3.Ποιές άλλες τέτοιες επισκέψεις και ανταλλαγές έγιναν και πότε και με ποια θέματα;

4.Σε αυτήν την επίσκεψη της Γερμανικής αντιπροσωπείας (23-24.9.2013) ποιες Δημόσιες, Δημοτικές Υπηρεσίες, Επιχειρήσεις ή Οργανισμούς επισκέφθηκαν και ποιος ήταν ο σκοπός τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας Kefaloniapress.gr

Kefaloniapress

Kefaloniapress

Ιδού λοιπόν τα ευρήματα για τον…… «ταλαντούχο» Κύριο Γκάινερτ :

1) Στις 23 Μαίου 2013 ο κ. Ρολφ Γκάινερτ βρισκόταν πάλι στην Κεφαλονιά και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση βεβαίως με τον κ. Κεκατο και άλλους επιτελείς του Μεγάρου. Hσημαντική αυτή επίσκεψη είχε χαρακτηριστεί επιτυχία της Γραμματέως του Δήμου κας Νικολαϊου η οποία φέρεται να μόχθησε πολύ για να την πετύχει. Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Γραφείου του Δημάρχου, εδω: Συνεργασία κ.Rolf Geinert με Δήμο Κεφαλονιάς

2 ) Στις 24 Μαΐου ο κ. Ρολφ Γκάινερτ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο οποίος αναφέρεται στο δελτίο τύπου που ακολούθησε ως …. «πρώην γερμανός Δήμαρχος της Περιφέρειας Rhein NeckarKreis (στο τωρινό δ.τ. του Δήμου αναφέρεται ως πρώην Δήμαρχος …..του Sihsheim) στο πλαίσιο της Γερμανοελληνικής προσέγγισης».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στο δ.τ. αναφέρεται ότι «Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Κουρής τόνισε την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά με την προϋπόθεση της ηθικής ή υλικής αποζημίωσης της Γερμανικής κυβέρνησης προς τους Κεφαλονίτες αγωνιστές, σφαγιασθέντες από τους Γερμανούς κατακτητές, βάση των στοιχείων που υπάρχουν και έχουν συγκεντρωθεί από τους Γερμανούς εισαγγελείς του Μονάχου, του Dortmund και του φακέλου που είχε δημιουργήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης».

ΑΡΑ ο κ. πρώην Δήμαρχος γνώριζε που ξανα-ερχόταν τώρα και ποιο είναι το χρωστούμενο από την Γερμανία και όχι να μας το παίζει …..Γερμανός και μάλιστα δίχως να κοκκινίζει να δηλώνει: «Ντρεπόμαστε για τα εγκλήματα των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων. Η σημερινή μας παρουσία εδώ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς τιμή αυτού του τόπου και των δεινών που βίωσαν οι άνθρωποί του και οι Ιταλοί που πολέμησαν στο πλευρό τους».

3) Στις 6 του περασμένου Ιουλίου ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης συναντήθηκε με τους κ.κ. Μπρούνο Μετζ δήμαρχο της πόλης Έττενχάιμ και τον πρώην δήμαρχο ….. Ρολφ Γκάινερτ.

Σε αυτή την συνάντηση «ο δικός μας» κ. πρώην Δήμαρχος που ήλθε στην Κεφαλονιά για να εκφράσει την ντροπή του για τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων, εμφανίζεται με ένα ακόμη τίτλο ως ….. «διευθυντικό στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βάδης – Βυρτεμβέργης» !!!

Η συνάντηση έγινε «προκειμένου να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της Κ.Ε.Δ. της παραπάνω γερμανικής Ομόσπονδης Πολιτείας.

Το πρώτο σημείο επωφελούς συνεργασίας ήδη βρέθηκε και πρόκειται για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και τα οφέλη τα οποία μπορεί να προκύψουν σε περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό επίπεδο».

ΑΡΑ ο κ. πρώην δήμαρχος Ρολφ Γκάινερτ που περίπου μας τον εμφάνισαν ως …. ειρηνοποιό γυρίζει την Ελλάδα και διαπραγματεύεται Γερμανικές τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων. Ή μήπως δεν έγινε μία τέτοια συνάντηση και στο δικό μας Δημαρχείο προχθές για τα απορρίμματα;

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει γραφεία, με αντικείμενο τη διμερή συνεργασία Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων.

«Ο δικός μας» πρώην Δήμαρχος κ. Ρολφ Γκάινερτ εμφανίζεται με έναν ακόμη τίτλο ως…. συντονιστής του εν λόγω προγράμματος !

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την αιγίδα του άνω κρατιδίου, αλλά συμμετέχουν και εκπρόσωποι και άλλων γερμανικών ομοσπονδιακών κρατιδίων και δεν υπάρχουν πληροφορίες από πού χρηματοδοτείται….

Ο κ. Γκάινερτ επανειλημμένα έχει χαρακτηρίσει «ως μεγαλύτερο και πιο επείγον πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα, την διαχείριση των αποβλήτων» !!!

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί ακόμα «η εξέλιξη τουριστικών σχεδίων, καθώς και ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δημιούργημα της εποχής της κρίσης και των μνημονίων. Επισήμως περιλαμβάνει τη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων, ειδημόνων, επιχειρήσεων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, φυσικά με …το αζημίωτο για τις Γερμανικές επιχειρήσεις.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες «συνεργασίες» πάντα με το αζημίωτο για χρησιμοποίηση Γερμανικών τεχνολογιών, το οποίο συστηματικά αποκρύπτεται στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα παραδείγματα.

Α) «Εξαγωγές για το φυσικό μεταλλικό “Ξινό Νερό” και τα κρασιά του Αμυνταίου» που όμως συνοδεύονται …..με το γερμανικό ενδιαφέρον στη βελτίωση των υποδομών τού “Ξυνού Νερού”, με στόχο (εκτός των άλλων) τη χρήση της βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας σε μικρές μονάδες τηλεθέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία !!!

Β) Γερμανική τεχνογνωσία σε μονάδα βιομάζας στη Θεσσαλονίκη – με ό,τι αυτό σημαίνει

Γ) Τεχνολογική βελτιστοποίηση του βιολογικού καθαρισμού στον δήμο Μεγαρέων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει …. εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εγκαταστάσεων (ώστε να βελτιωθεί η απόδοσή τους), αλλά και τη δυνατότητα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, προκειμένου να χρησιμοποιούνται για άρδευση. Εννοείται ότι όλα αυτά θα γίνουν με το αζημίωτο από Γερμανικές εταιρίες !!!

Δ) Ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων στη Νάξο φυσικά με …. αγορά Γερμανικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Ακούγεται ότι οι Γερμανοί σε αυτό τον τομέα πλασάρουν κάποια μορφή αμφιλεγόμενης Γερμανικής πατέντας έναντι αδρής αμοιβής . Ίσως αυτή η πατέντα να προορίζεται και για ….την Κεφαλονιά.

Η Ελληνογερμανική συνέλευση έχει οργανώσει μέχρι τώρα 3 συνέδρια και προγραμματίζεται το 4ο τον ερχόμενο μήνα Οκτώβριο στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης, στη Γερμανία (βάζουμε στοίχημα ότι πρώτος και καλλίτερος θα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος;) και ακόμη πλήθος από ημερίδες.

Σε όλες αυτές έχει ενεργή συμμετοχή «ο δικός μας» πρώην Δήμαρχος κ. Γκάινερτ!

Πρόσφατα (στις 4 Ιουλίου) συμμετείχε σε ημερίδα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Πελοπόννησο με ένα ακόμη τίτλο ως….. συντονιστής του Δήμου Βάδης – Βυρτεμβέργης !!!

Η έκπληξη είναι ότι σε αυτές τις ημερίδες εμφανίζεται ως βασικό στέλεχος και ομιλήτρια μία ακόμη δική μας – δική μας. Η κ. Κυριακή Νικολαϊδου Γενική Γραμματέας του Δήμου Κεφαλονιάς !!! Μάλιστα στην ημερίδα τις 3 Μαρτίου 2013 παρουσίασε τα «Αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης (13.12.2012)» !!!

Η κ. Νικολαϊδου ήταν αυτή που γνώρισε σε αυτή μάλιστα την ημερίδα τον κ. Γκάινερτ στον κ. Κεκάτο.

Από κει και πέρα και με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει ταξιδέψει κατ’επανάληψη στη Γερμανία για να συναντήσει αξιωματούχους ακόμη και την κ. Μέρκελ και έχει δεχτεί επισκέψεις στην Κέρκυρα του γνωστού υπουργού της κ. Μέρκελ Χανς Φούχτελ ως αρμόδιου για τις Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα από τις 2 έως τις 5 Απριλίου 2013 ο Α/Δήμαρχος κ. Ε. Κεκάτος, μετέβη με τη σύμβουλο του Δημάρχου κ. Σ. Γαρμπή στην Heidelberg, όπου συμμετείχαν σε Συσκέψεις Εργασίας με θέμα την Αδελφοποίηση των δύο περιοχών.

Στις συναντήσεις συμμετείχε μάλιστα ο κ. Γκάινερτ με ένα ακόμη τίτλο ως…..« τ. Δήμαρχος, Υπεύθυνος Γερμανο-Ελληνικής Συνεργασίας» !!!

Μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο Κεφαλλονιάς αναφέρεται ότι:

«Η άριστη προεργασία της επίσκεψης από την Γ.Γ. του Δήμου κ. Κ. Νικολαίδου με τον κ.Rolf Geinert δημιούργησε τις ιδανικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητα των Συναντήσεων – Εργασίας, τόσο στην Heidelberg όσο και στο Weinheim» !!!

Συμπέρασμα απ’όλα τα παραπάνω; Ένα και μοναδικό.

Με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο κ. Ρολφ Γκάινερτ οι Γερμανοί επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά προχθές όχι για να ζητήσουν συγνώμη από τους Ιταλούς και να πουν μετά στους Κεφαλονίτες μετά από 70 χρόνια ότι….. «Ντρεπόμαστε για τα εγκλήματα των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων».

Ήλθαν για δουλειές !!!

Όλα τα υπόλοιπα περί αδελφοποιήσεων, δημόσιας συγνώμης των Γερμανών για τα εγκλήματα των ναζιστών στην κατοχή κ.λ.π. είναι «ιστορίες για αγρίους».

Είναι….. ανέκδοτο που αποτελεί ντροπή στη μνήμη των δεκάδων – εκατοντάδων αθώων νεκρών συμπολιτών εκείνο το Σεπτέμβρη του 1943 από τις Γερμανικές βόμβες.

Και καλά θα κάνουν εκεί στο Μέγαρο να μαζέψουν τον κ. Κεκάτο, όχι τίποτε άλλο αλλά με τη μνήμη νεκρών δεν παίζουμε.

Στην αντίθετη περίπτωση είναι αυτό που λέει ο κόσμος….. «τα κόκκαλα τους θα τρίζουνε» !!!

Ο ίδιος ο κ. Γκάιντερ είναι γνωστός ανά την Ελλάδα στους κύκλους των Δημάρχων λανσάροντας Γερμανικά προϊόντα τεχνολογίας και απλά χρησιμοποιεί τον τίτλο του πρώην Δημάρχου για να γίνεται ελκυστικότερος.

Το τι ακριβώς είναι δεν έχει σημασία.

Ο τίτλος του κάθε φορά που εμφανίζεται είναι και ….διαφορετικός.

Γι’αυτό και μιλήσαμε για τον ….. «ταλαντούχο Κύριο Γκάινερτ» κατά το «ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϋ» από τη γνωστή ταινία. Έτσι λοιπόν τη μία εμφανίζεται ως ….. «πρώην Δήμαρχος …..του Sihsheim» !!! Την άλλη ως….. «πρώην γερμανός Δήμαρχος της Περιφέρειας Rhein NeckarKreis» στο πλαίσιο της Γερμανοελληνικής προσέγγισης» !!! Την ματάλλη ως ….. «διευθυντικό στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βάδης – Βυρτεμβέργης» !!! Την επομένη ως …. «Συντονιστής του προγράμματος διμερούς συνεργασίας Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων» !!! Τη μεθεπομένη ως ….. «Συντονιστής του Δήμου Βάδης – Βυρτεμβέργης» !!! Και σε μία ακόμη ως …..« τ. Δήμαρχος, Υπεύθυνος Γερμανο-Ελληνικής Συνεργασίας»!!!

Καλές δουλειές !!! Αλλά δεν θα προκάμετε.. 1+7 μήνες έμειναν μέχρι την κάλπη.

 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κ. Φώτη Χαλιώτη από το Ionianpress.gr

Φώτης Χαλιώτης

Φώτης Χαλιώτης

Ηρθαν λοιπόν οι Γερμανοί, “να πάνε ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο των Ιταλών” και “να τους ζητήσουν συγνώμη”!

Έτσι μας είπαν βέβαια. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να τους πιστέψουμε!

“Γερμανοί” ήρθαν βέβαια. Αλλά, ποιοί Γερμανοί; Ένας Δήμαρχος και ένας άλλος κάποιου Δήμου της Γερμανίας.

(Ενός κάποιου Δήμου με τον οποίο, λένε, υπάρχει “αδελφοποίηση”!

Ποια αδελφοποίηση ορέ; Ποιά αδελφοποίηση; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμμα! Υπάρχει ίσως μια σκέψη αλλά, από κει και πέρα τίποτα.. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Το θέμα δεν έχει έρθει ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε σαν μια απλή.. κουβέντα!

Και βέβαια, απ’ ότι φαίνεται, το πάθημα της Ρωσίας δεν τους έχει γίνει μάθημα! Αφού, η αδελφοποίηση, Βαγγέλη Κεκκάτε, δεν περνάει από το Μέγαρο του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά από το Υπουργείο Εξωτερικών! Ακόμα να το μάθετε; )

Ηρθανε λοιπόν οι Γερμανοί, αλλά ποιοί Γερμανοί; Τα..Φουχτελάκια ήρθανε! Γερμανοί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ήρθανε! Σε εφαρμογή κάποιων άλλων αποφάσεων, που έχουνε ληφθεί “έξ΄ από’δω”! Κι’ αυτοί οι Γερμανοί, ήρθανε με συγκεκριμμένη ατζέντα! Μελετημένη εκ των προτέρων! Και πρόγραμμα προ-σχεδιασμένο βεβαίως – βεβαίως! Από ποιόν; μα από τον κ. Κεκκάτο! Ο οποίος απ’ ότι φαίνεται, σε όλη αυτή την υπόθεση παίζει ρόλο πολυσύνθετο και λιαν.. πολύπλοκο!

Και που πήγαν αυτοί οι Γερμανοί; Μα στο Νοσοκομείο, για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ συνάντηση, με τη διοίκησή του, και απ’ ότι λέγεται, “ζήτησαν να δουν τη νεα πτέρυγα Βεργωτή”! Εμ βέβαια, το “φιλέτο” θα τους ενδιάφερε.. Εκεί είναι το “ζουμί”…

Και ετούτοι οι Γερμανοί επήγαν και στο ΤΕΙ! Να δουν τι; Να ακούσουν τι; Να μάθουν τι; Και να..προτείνου τι; Και φυσικά, οι εκπρόσωπο του ΚΚΕ που “φάνηκαν” στις σχετικές φωτογραφίες, δεν είχαν ιδέα για αυτή τη μεθόδευση… Βρέθηκαν συμμέτοχοι σ’ αυτό το “στήσιμο”, εν αγνοία τους..

Και αυτοί οι Γερμανοί, τέλος, επήγαν και στο Δήμο, για να πάρουν μέρος σε “σύσκεψη”- ενημέρωση για τα σκουπίδια! Ναι, ναι, για τα σκουπίδια. Είναι κι’αυτός ένας τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας που μπορεί να αποφέρει σοβαρά κέρδη..

Αυτά ήρθαν να κάνουν οι Γερμανοί στη Κεφαλονιά! Σε μια επίσκεψη καλά προγραμματισμένη, σχεδιασμένη και οργανωμένη μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες! Έτσι κύριε Κεκκάτε;

Τώρα, σε ότι αφορά τη κατάθεση… λουλουδιών στο Μνημείο των Ιταλών, έχουμε πολλά να πούμε!

1. Με ποιό δικαίωμα έγινε αυτό που έγινε; Η πρεσβεία της Ιταλίας είχε ενημερωθεί για το γεγονός, αφού, όπως είναι γνωστό, ο χώρος αποτελεί Ιταλική ιδιοκτησία! Ενημερώθηκαν οι Ιταλοί για την πρόθεση των Γερμανών να τους.. πάνε λουλούδια; Και ποια ήταν η θέση του Ελληνο-ιταλικού Συλλόγου; Και ρωτάμε για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ και όχι για το “εντάξει, ξέρω γω… αλλά πάμε”, κάποιου απ΄οτα μέλη της. Και τελικά, τι ακριβώς συνέβη και ανέβηκαν σε κάποια στιγμή οι τόνοι; Ποιος θύμωσε, με ποιον και γιατί;

2. Συγνώμη από τους Ιταλούς, ζήτησαν, λέει οι Γερμανοί της ομάδας επισκεπτών- επιχειρηματιών- επενδυτών.. Μάλιστα.. Ο κ. Κεκκάτος, όμως, τους υπενθυμισε άραγε πως, στο .. “πέρασμά τους” από τη Κεφαλονιά, “έτυχε” να ..βομβαρδίσουν όλο το νησί και φυσικά και το Αργοστόλι, στο οποίο μετέτρεψαν σε στάχτες ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης (ανάμεσά στα συντρίμμια και το τότε Θέατρο και πολλά άλλα δημόσια και μη κτίρια) προκαλώντας το θάνατο διακοσίων και βάλε, ανθρώπων! Για αυτό το έγκλημα, κύριε Κεκκάτε, δεν έπρεπε να απαιτήσετε να ζητήσουν, έστω και τώρα, έστω και έτσι, ΣΥΓΝΩΜΗ; Η κάτι τέτοιο δεν προβλεπότανε από το.. προπαρασεκυαστικό πρωτόκολλο της όλης επιχείρησης;

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες- επενδυτές έκαναν τη δουλειά τους και έπαιξαν το παιγνίδι τους. Εμείς όμως , κύριε Κεκκάτε, τι κάναμε για να προστατέψουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των δικών μας νεκρών, τί κάναμε για να προστατέψουμε το φιλότιμό μας, την αξιοπρέπειά μας και κυρίως, την ιστορία ετούτου του νησιού;

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες- επενδυτές, ΔΕΝ επρεπε να πάνε στο Ιταλικό Μνημείο! Αν ήθελαν πραγματικά να καταθέσουν ένα στεφάνι, με ταυτόχρονη δημόσια έκφραση συγνώμης προς τον Κεφαλονίτικο λαό, θα μπορούσαν να το κάνουν, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης! Εκεί θα έπρεπε να τους οδηγήσετε κύριε Κεκκάτε! Και θα έπρεπε επίσης, να έχετε ειδοποιήσει, όχι μόνο τα τοπικά ΜΜΕ , εγκαίρως (και όχι με …sms νυχτιάτικα) αλλά και όλους τους εκπροσώπους κομμάτων, οργανώσεων και φορέων! Και όχι να κάνετε αυτό που κάνατε, στα μουλωχτά, μπας και σας πάρουνε είδηση και σας κράξουνε!

Οι Γερμανοί που μας κουβαλήσατε, κύριε Κεκκάτε, σκοτίστηκαν για τους Ιταλούς και σκοτίστηκαν και για τους Έλληνες… Αυτό είναι δεδομένο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έρθουν εδώ, και να βάλουν χέρι στον εθνικό μας πλούτο, και σε ότι αποτελεί, κατά τη κρίση τους, αντικείμενο προς εκμετάλλευση! Αυτή είναι η πραγματικότητα και η ωμή αλήθεια! Όλα τ άλλα δεν είναι παρά το “αλλοθι” για όσα απαράδεκτα μεθοδεύει η Δημοτικοί αρχή και οι “πράκτορές” της, ντόπιοι και ξένοι, έλληνες, ιταλοί και άλλοι..

Όλα αυτά για να μη νομίζετε πως καταπίνουμε αμάσητα, όλα οσα μας σερβίρετε..

email