Κεφαλονιά: Θεματικό εργαστήριo της Π.Ι.Ν. για την κτηνοτροφία

Κτηνοτροφία

Κτηνοτροφία

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της «Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση» συνεχίζει τη διαβούλευση με το τοπικό παραγωγικό και ακαδημαϊκό-ερευνητικό δυναμικό, για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για το σκοπό αυτό-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-η Π.Ι.Ν., διοργανώνει θεματικό εργαστήριo για την κτηνοτροφία που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι (αίθουσα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Κούταβος), την Τετάρτη 29 Ιουνίου από 19.00 έως 22.00μ.μ.

Η θεματολογία του εργαστηρίου είναι η ακόλουθη: Η κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά (Καλαφάτης Ανδρέας, πρόεδρος ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Δ.Σ. ΣΕΚ-ΠΑΣΕΓΕΣ). Επίσης, καινοτόμες εφαρμογές στη ζωική παραγωγή (Αρσένος Γεώργιος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.), καθώς και η παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας από τα υποπροϊόντα παρασκευής τυριού (Κουρέτας Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να προκύψουν και να καταγραφούν καινοτόμες επενδυτικές ιδέες.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), οι εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών-ερευνητικών φορέων, καθώς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων καλούνται από την Π.Ι.Ν. να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.

Στόχος είναι η προετοιμασία και η προκήρυξη σχετικών δράσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020. Τα πορίσματα του θεματικού εργαστηρίου θα αξιοποιηθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Ι.Ν.

email