Κόντρες στην Κεφαλονιά για τον Πατρινό Διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο

Νοσοκομείο Αργοστολίου

Νοσοκομείο Αργοστολίου

Η sinidisi.gr φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο που μαρτυρά τις κόντρες στους κόλπους των εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, αναφορικά με την παραμονή ή όχι του Διοικητή Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου. Διαβάστε αναλυτικά:

«Ενενήντα πέντε (95) εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή με αίτημα την παραμονή του Διοικητή Κου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου στο Νοσοκομείο. Η επιστολή απεστάλη στον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Διοικητή και στους Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ, στη Βουλευτή του νησιού, στον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και στον Αντιδήμαρχο Υγείας Κεφαλονιάς.

H συνέλευση στις 27/10/2015, που πολλοί εργαζόμενοι δεν προσκλήθηκαν και για την οποία δεν έγινε καμία προηγούμενη ανακοίνωση δεν μεταφέρει τη γνώμη όλων των εργαζομένων αντιθέτως μειονότητα αυτών και όπως έγινε αντιληπτό αυτό ήταν και το έναυσμα δημιουργίας της καταγγελίας για την επιστολή υποστήριξης προς τον Διοικητή. Ελάχιστοι εργαζόμενοι ήταν παρόντες και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλάται η άποψη της πλειοψηφίας ενώ πρέπει να τεθεί ερώτημα νομιμότητας έκδοσης απόφασης λόγω μη συμπλήρωσης απαρτίας.

Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου είναι απών από τα προβλήματα που αφορούν την υποχρηματοδότηση, την τεράστια έλλειψη του προσωπικού, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από το σεισμό του 2014 και ξαφνικά εμφανίζεται να δώσει «μάχη» επειδή ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο Νοσοκομείο επιχείρησε μια κίνηση στήριξης παραμονής ενός ικανού Διοικητή. Σε καμία περίπτωση δεν αναγκάστηκαν εργαζόμενοι να υπογράψουν προς αυτή την κατεύθυνση αντιθέτως αναγκάστηκαν να μην υπογράψουν και άλλοι αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους κάτω από καθεστώς πίεσης και τρομοκρατίας.

Ας παρατηρήσουν οι δημιουργοί της καταγγελίας τον αυξανόμενο αριθμό ευχαριστηρίων τα τελευταία χρόνια για την περίθαλψη ασθενών, την αύξηση δωρεών από ευαισθητοποιημένους πολίτες, την πολλές φορές άμεση επίλυση πολλών προβλημάτων κοκ. Από τα γραφόμενα των συνταχθέντων το άρθρο αποδεικνύεται ότι απουσίαζαν από το άνοιγμα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2014, υπάρχουν καταγεγραμμένες ημερομηνίες παράδοσης και εγκαινίων αυτής κατά τις οποίες είχε τοποθετηθεί νέος Διοικητής (από 7/1/2015). Ας ζητήσουν πληροφορίες από ανθρώπους που ήταν εκεί αυτές τις ημέρες.

Όσον αφορά τις άδειες άνευ αποδοχών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Διοικητής για τη μετανάστευση υπαλλήλων για μια καλύτερη ζωή, αλλά η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Το «μαγειρείο» του Νοσοκομείου όπως και η καθαριότητα «δόθηκαν» σε ιδιωτικά συνεργεία ως αποτέλεσμα της διαρκούς υποστελέχωσης λόγω αναστολής προσλήψεων γεγονός που το Σωματείο θα’ πρεπε να γνωρίζει και να δράσει προς τη λύση του προβλήματος και όχι να κατηγορεί την εκάστοτε διοίκηση. Ας λάβει υπόψη του (εάν δεν τις ξέρει ως όφειλε) τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν το λιγοστό προσωπικό χωρίς άδειες και ρεπό και με επίσης λιγοστό εξοπλισμό.

Ας μας πουν επιτέλους οι «εκπρόσωποι των εργαζομένων» ποιους τελικά εκπροσωπούν: το κατεστημένο ή την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση με στόχο το κατά το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς?»

email
Πηγή άρθρου: thebest.gr