Κουρίρ: Ερωτική εξομολόγηση προς την Ελλάδα

Eλλάδα

Eλλάδα

Εν συνεχεία η συντάκτης της εφημερίδας αναρωτιέται «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος»

Οι Έλληνες μπορεί να γίνονται φτωχότεροι οικονομία, αλλά έχουν καρδιά, την οποία κανείς δεν μπορεί να τους αφαιρέσει, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», σε δημοσίευμα της συντάκτριας Μπίργκιτ Μπράουνρατ.

Υπό τον τίτλο «Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα», το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «οι άνθρωποι της Ελλάδας γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά, γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους. Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ.

Εν συνεχεία, αναρωτιέται «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».

email
Πηγή άρθρου: newmoney.gr