Ληξούρι: Kλιμάκωση του αγώνα – Θέλουμε την νέα επαρχία Πάλλης ΤΩΡΑ

Ληξούρι

Ληξούρι

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 μμ,ΟΛΟΙ στην πλατεία για να αποφασίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!!!

Την 25/2/2014 η επιτροπή που εξελέγη από την λαϊκή συνέλευση στον φύκο της πλατείας Ληξουρίου, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς το ψήφισμα 2.831 δημοτών της Παλικής, για την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου Παλικής, ως την μόνη πραγματιστική και τελέσφορη πολιτική, ικανή να δώσει λύσεις και να αποκαταστήσει ουσιαστικά τις ζημιές που έφεραν οι δύο πρόσφατοι σεισμοί και να χτίσει αυτό που όλοι μας θέλουμε:

ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΛΛΗΣ

Τα όσα εξελίχθηκαν αποτέλεσαν παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου, καθόσον, ένα παλλαϊκό αίτημα 2.831 υπογραφών για επανασύσταση του Δήμου μας, που θα μπορούσε να τεθεί αμέσως σε ψηφοφορία για έγκριση ή όχι, μετατράπηκε σε προσπάθεια σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων να αποκομίσουν, μέσα από τα ερείπια της δικής μας επαρχίας, ατομικά οφέλη.

Έθεσαν δηλαδή εκβιαστικά την ανάγκη, το ψήφισμά μας να συνδυαστεί με την από τον Αύγουστο 2013 απόφασή τους, για επανασύσταση και των άλλων τριών Δήμων, για την οποία όμως, ουδέποτε πίεσαν τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών να την υλοποιήσει, ούτε ακόμα και όταν ολόκληρη η Κυβέρνηση έκανε παρέλαση στα ερείπιά μας.

Η υποκρισία και ο εμπαιγμός τους συνεχίστηκε ακόμα και όταν καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση να μνημονευθεί και η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου του Αυγούστου 2013, σε μία προσπάθεια να αποσπάσουμε αν είναι δυνατόν ομοφωνία ή τουλάχιστον αυξημένη πλειοψηφία.

Δυστυχώς όμως, επειδή η υποκρισία και ο εμπαιγμός περίσσευαν σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά προέκυψαν πέντε προτάσεις για ψηφοφορία, που όλες τους περιείχαν το ψήφισμά μας μεν, αλλά και «κάτι άλλο», με μοναδικό στόχο να μην λάβει η δική μας πρόταση τις απαιτούμενες 21 ψήφους και επομένως να απορριφθεί.

Πέραν όμως αυτής της ενέργειας προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο, παραδώσαμε σε όλες τις τοπικές κομματικές οργανώσεις το ψήφισμα και τις υπογραφές, όπως επίσης και στην κ. Βουλευτή του Νομού μας, για να ενημερώσει τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των κομμάτων στην Βουλή και να επιδιώξει την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Το ψήφισμά μας, για επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου Παλικής ενισχύθηκε και από πρόταση τροπολογίας του Βουλευτή Λέσβου κ. Σηφουνάκη για δημιουργία περισσότερων του ενός Δήμους σε νησιά με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων.

Μέχρι τώρα τόσο από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις, όσο και από την κ. Βουλευτή δεν έχουμε ενημέρωση σε τι ενέργειες προέβησαν και τι αποτελέσματα είχαν για την τύχη του ψηφίσματός μας και των 2.831 υπογραφών που το συνόδευαν.

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε όλοι μας από τον λήθαργο που βρισκόμαστε για πολλά χρόνια και να καταλάβουμε, ότι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί, ακόμη και σε επίπεδο Δήμων, όπως η Κεφαλονιά μας, ουδέποτε νοιάστηκαν ουσιαστικά για τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους, αλλά μόνο για την διατήρηση της δικής τους καρέκλας.

Μας φοβούνται πλέον γιατί γνωρίζουν ότι τα ψέματά τους δεν περνούν και επιπλέον, οι ζημιές και οι δικές μας πληγές από τους σεισμούς, δεν επουλώνονται με αόριστες υποσχέσεις που θα αρχίσουν να μας σερβίρουν οι επαγγελματίες πολιτικοί του τόπου μας.

Πέρασε ένας μήνας και πλέον από τον πρώτο σεισμό και απαιτούμε στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που ομόφωνα δεσμεύθηκαν να κάνουν στο Ληξούρι, εντός της επόμενης εβδομάδας, να πάρουμε απαντήσεις για τις ενέργειες που έγιναν, γίνονται και σχεδιάστηκαν ήδη να γίνουν από τον Δήμο, για τα θέματα που εγγράφως τους καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-2-2014 για:

Α. Τα σχολεία ιδιαιτέρως δε στο κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου και μηχανουργείου του ΕΠΑΛ, τα οποία μάλλον απαιτούν την κατεδάφισή τους και την κατασκευή νέων και με αυστηρότερες αντισεισμικές προδιαγραφές, από εκείνες που εφαρμόζονται στα σπίτια.

Β. Το λιμάνι , τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τον άμεσα συνδεόμενο με αυτό παραλιακό δρόμο, τόσο του λιμανιού, όσο και κατά μήκος της κατοικούμενης παραλίας του Ληξουρίου.

Γ. Τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Δ. Το οδικό δίκτυο, οδός Ληξουρίου-Αργοστολίου και Ληξουρίου Σάμης, δρόμοι προς παραλίες και δρομολόγια μαθητών

Ε. Το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο και ειδικότερα την άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης επισκευής, καθώς και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του.

Στ. Τις Εκκλησίες – θέατρο «ΜΑΡΚΑΤΟ»-αρχαιότητες-μνημεία-νεκροταφεία.

Ζ. Τις ενέργειές του για παροχή συνδρομής του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΕΕ, για την αποκατάσταση των ζημιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ληξουριού και της Επαρχίας Πάλλης.

Η. Τον επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και επικαιροποίησή της, ώστε σε τοπικό επίπεδο και με επιτόπιους πόρους να μπορεί να αντεπεξέλθει άμεσα, ουσιαστικά και επιτυχώς, σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων καταστάσεων σε οποιοδήποτε μέρος της σεισμοπαθούς Κεφαλονιάς.

Θέλουμε στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοί του να μας δώσουν χειροπιαστά δείγματα ότι :

Η επιβληθείσα στο νησί μας ΜΙΑ Καλλικρατική Δημοτική Αρχή είναι ικανή και άρχισε ήδη το ουσιαστικό έργο της αποκατάστασης των ζημιών και δεν είναι τα «πασαλείμματα» στις επιλογές της

Ο επιβληθείς ΕΝΑΣ Καλλικρατικός Δήμος είναι ικανός να επαναφέρει την ζωή σε τούτη εδώ την ιστορική γωνιά της Κεφαλλονιάς, όχι μόνο στην προτεραία των σεισμών κατάσταση, αλλά και σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο.

Ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟ Δήμαρχος που μας επέβαλε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, οφείλει να δώσει τώρα το στίγμα ότι οι Ληξουριώτες και τους Παλικισιάνους, το Ληξούρι και η Επαρχία Πάλλης, που επλήγησαν περισσότερο από τους πρόσφατους σεισμούς, αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά του, έναντι της υπόλοιπης Κεφαλλονιάς

Ο εμπαιγμός και η έλλειψη σεβασμού προς το ψήφισμα και τις 2.831 υπογραφές του, που εμφανέστατα εκδηλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας προϊδεάζει ξεκάθαρα για το ζοφερό μέλλον που ο επιβληθείς Καλλικρατικός Δήμος επιφυλάσσει για τον πληγέντα τόπο μας.

Αυτό το διαφαινόμενο ζοφερό μέλλον, αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ την ανάγκη συνεχίσεως του αγώνα μας για την επούλωση των πληγών που μας έφεραν οι σεισμοί.

Γι αυτό καλούμε όλους τους δημότες, ολόκληρης της Επαρχίας Πάλλης σε νέα παλλαϊκή συγκέντρωση στον φύκο της κεντρικής Πλατείας Ληξουρίου, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 μμ, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας, Ο τόπος μας και το αύριό του μετά τους σεισμούς, ανήκει σε μας και γι΄αυτό το μήνυμα και το σύνθημά μας προς τον τωρινό και αυριανό δήμαρχο και όλους τωρινούς και αυριανούς δημοτικούς συμβούλους είναι ένα:

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή

Κωνσταντίνος Κονταρίνης Περδίκης Διονύσιος

Ελένη Λουκέρη Αγλαϊα Βουτσινά

Ηλίας Παρίσης Σταμάτης Λαδάς

Μαριλένα Λυκούδη Γιώργος Έρτσος

Παναγιώτης Αντωνιάδης Γεράσιμος Βασσάλας

Ιωσήφ Λουκέρης

email