Μεγαλοξενοδόχος στην Κεφαλονιά ζητά διαγραφή χρεών

Λαική Συσπείρωση

Λαική Συσπείρωση

Με τον νόμο 4321/2015 που πρόσφατα ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσφέρεται η ευκαιρία σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που χρωστούν μεγάλα ποσά σε ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ να κάνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Τους προσφέρεται η δυνατότητα να διαγράψουν μεγάλα πρόστιμα και προσαυξήσεις  την ίδια στιγμή που εντείνεται η άγρια φοροληστεία και φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και στο σύνολο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, αφ  ενός εξασφαλίζονται έσοδα στα κρατικά ταμεία, που στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν για στήριξη καπιταλιστικών επενδύσεων και για την πληρωμή των δανειστών, αφετέρου δίνεται «ανάσα» ρευστότητας σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τους.

Αυτό το θεσμικό πλαίσιο που θέσπισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αξιοποιεί και μεγαλοξενοδόχος της Κεφαλονιάς ο οποίος με την στήριξη και εισήγηση της Δημοτικής Αρχής [ ΝΔ ] ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο  Κεφαλονιάς στην  συνεδρίαση του στις 15-5-2015 να προβεί σε διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων από την μη καταβολή τέλους παρεπιδημούντων , τέλους διαφήμισης κ.λ.π. που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

Την ίδια στιγμή Δημοτική Αρχή  επιβάλει  κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, και εντείνει  την φοροεπιδρομή στα φτωχά λαϊκά στρώματα.  Έφθασε μάλιστα στο σημείο να απειλεί ότι θα προβεί σε διακοπές υδροδότησης ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες και στο νερό, που χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και όμως όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν προκλητικής ασυλίας από όλες τις προηγούμενες και νυν τοπικές διοικήσεις.

Πλέον, δεν χωρά καμιά αναμονή από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι καθαρό ότι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν το «μάρμαρο», ενώ τα μονοπώλια και το κεφάλαιο αποκτούν νέες ευνοϊκές ευκαιρίες με τις ευλογίες συγκυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Τώρα είναι η ανάγκη για οργάνωση της λαϊκής πάλης, για άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης, κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και των χαρατσιών, 45% φορολογία στα κέρδη – διανεμόμενα και μη – του κεφαλαίου, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει.

Καμιά προστασία και ρύθμιση για τα χρέη των ομίλων και των μεγαλομετόχων τους. Δεν χωρά καμιά αυταπάτη πλέον ότι μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλισμού μπορούν να εξασφαλιστούν τα λαϊκά συμφέροντα. Μονόδρομος για το λαό είναι η οργάνωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών, η σύγκρουση και η ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, η συγκέντρωση δυνάμεων για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Αργοστόλι 15 Μάη 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Eπίσης μια επερώτηση από την Λαική Συσπείρωση

Επερώτηση Δημοτικών Συμβούλων  της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

Νίκου Γκισγκίνη

Γιάννη Κουρούκλη

Προς      : κ. Α. Παρίση             Δήμαρχο Κεφαλονιάς

Κοιν/ση  : κ. Γ. Παπαναστασάτο Πρόεδρο ΔΣ Κεφαλονιάς

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ανάδοχος για τις ασφαλτοστρώσεις των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό. Οδεύουμε προς το τέλος της δεύτερης  σχολικής χρονιάς μετά τους σεισμούς και τα έργα αυτά δεν προχωράνε. Παρά τις υποσχέσεις σας , οι ασφαλτοστρώσεις των σχολείων, με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες δεν έχουν υλοποιηθεί με αποτέλεσμα τα ακατάλληλα προαύλια να συνεχίζουν να εκθέτουν σε κίνδυνο εκατοντάδες μαθητές  [ λ.χ. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου,  κ.λ.π. ].

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε :    

  1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν προχωράνε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των σχολείων, παρότι οδεύουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς;
  2. Πότε θα εκτελεσθούν οι απαραίτητες ως άνω ασφαλτοστρώσεις με ποιο χρονοδιάγραμμα και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προς τούτο ;

 

Οι Επερωτώντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης

  Γιάννης Κουρούκλης

email