Μένουν από οδηγούς και πληρώματα ασθενοφόρων σε Κεφαλλονιά & Ιθάκη

Ασθενοφόρο

Ασθενοφόρο

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: Μένουν από οδηγούς και πληρώματα ασθενοφόρων τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Κύριε Υπουργέ,

Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Υγείας φροντίζει να διαψεύσει τα λεγόμενα και τις διαβεβαιώσεις που δημοσίως έχει δώσει. Για ακόμα μία φορά ο Υπουργός υγείας αποδεικνύεται ο πιο φανατικός υποστηρικτής της τρόικας. Πειθήνια στις επιταγές της για μαζικές απολύσεις και αποδιάρθρωσης όλων των κοινωνικών δομών έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις ΥΠΕ ανά την Ελλάδα και με συνοπτικές διαδικασίες, περίπου μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, ζητά να καταρτίσουν λίστα με τους οδηγούς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ευθύνης τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κεφαλονιά – Ιθάκη Σταύρος Λυκούδης, «με κατεπείγον έγγραφο ζητούνται όλα τα ονόματα και τα στοιχεία των εργαζομένων των συγκεκριμένων κλάδων καθώς και αυτών που εξαιρούνται από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας (όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.). Τόσο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όσο και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης οι εργαζόμενοι ως οδηγοί είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι οδηγοί αυτοί επειδή υπάρχει μεγάλη έλλειψη τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε τεχνικούς αναγκάζονται να εκτελούν και πολλές άλλες εργασίες. Αναλυτικότερα, πέρα από τη μεταφορά από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ή όταν μεταφέρονται ασθενείς σε γειτονικές δομές για εξετάσεις εξυπηρετούν και ανάγκες τροφοδοσίας ή μεταφοράς υλικών».

Όπως επίσης επισημένει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Σταύρος Λυκούδης, «ακόμα και αν μέρος των εργαζομένων αυτών μεταφερθεί στο ΕΚΑΒ, αυτό δεν κρίνεται επαρκές καθώς το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δύο νησιών τόσο λόγω της ήδη μεγάλης υποστελέχωσης του όσο και των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων».

Με βάση τα παραπάνω κ. Υπουργέ της Υγείας ζητάμε να μας απαντήσετε τα εξής:

1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους εργαζόμενους ως οδηγούς ασθενοφόρων και με τα πληρώματα τους;

2. Έχετε ή όχι δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το χώρο της Υγείας;

3. Στοχεύετε στο ξεπούλημα της μεταφοράς ασθενών για την περίθαλψη τους; Οι Υπηρεσίες Υγείας δεν γίνεται να συγκαταλέγονται σε σχεδιασμούς περαιτέρω περικοπών. ΟΙ πολίτες στα πρωτόγνωρα πλαίσια της αφαίμαξης των εισοδημάτων τους από την ανεργία αλλά και την υψηλή φορολόγηση δεν δύνανται να καλύπτουν το κόστος της περίθαλψης τους.

4. Αντιλαμβάνεσθε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η πρακτική της τρόικα περί ευημερίας των αριθμών και αδιαφορίας για το μέλλον των πολιτών;

5. Αντιλαμμβάνεσθε, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση εσείς ευθύνεστε προσωπικά και μένει να μας αποδείξετε αν ενδιαφέρεστε επιτέλους περισσότερο για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών ή την ικανοποίηση της Τρόικας και των δανειστών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

email