Μητροπολίτης Κονίτσης: Δε μας φοβίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Μητροπολίτης Κονίτσης

Μητροπολίτης Κονίτσης

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη στα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κονίτσης που επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς.
«Το μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης στις γιορτές μίσους στη Βούρμπιανη και η επίθεση ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, δείχνει ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Η ανάμειξη στην ενεργό πολιτική των ιερέων χειραγωγώντας τους πιστούς, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ο Κονίτσης όμως ξεπέρασε όλα τα όρια. Ο διχαστικός λόγος του επιτάσσει στον Υπουργό Παιδείας, για όσον καιρό ακόμη θα είναι και Θρησκευμάτων να παρέμβει στον παπά που επιζητά να είναι και ζευγάς.» αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωση του ο Τάσος Κουράκης.

Σε ομιλία του στους πρόποδες του Γράμμου ο Μητροπολίτης Κονίτσης επιτέθηκε εναντίον των κομμάτων της αριστεράς για τα συνθήματα υπέρ του δημοκρατικού στρατού. «Δεν μας φοβίζει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΚΕ» είπε ο κ. Αντρέας και πρόσθεσε «είχαν μάλιστα το θράσος να γράψουν στους τοίχους πριν από μερικές μέρες τιμή και δόξα στον δημοκρατικό στρατό».

Από τα πυρά του Μητροπολίτη δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση η οποία προχωρά στην μείωση των ειδικών μισθολογίων. «Ταπεινώνει τους αξιωματικούς που τους κόβει συνεχώς τις συντάξεις και τους μισθούς και από την άλλη πριμοδοτεί ντενεκέδες κ άχρηστους, τους αντιστασιακούς του γλυκού νερού»

Πηγή άρθρου: real.gr