Ο Πάγκαλος δηλώνει υπερήφανος για το Μνημόνιο

Θεόδωρος Πάγκαλος

Θεόδωρος Πάγκαλος

Χολωμένος με την περιθωριοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εμφανίζεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στη Free Sunday, τονίζοντας ότι θα ψηφίσει αναγκαστικά το κόμμα του, ενώ δηλώνει υπερήφανος για το Μνημόνιο!

«Εγώ δεν είμαι στην ορχήστρα, δεν κλήθηκα ούτε ως τρίτο ή τέταρτο βιολί. Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την ώρα που εγκατέλειψα τη Βουλή. Είμαι προθυμότατος να βοηθήσω, αλλά δεν μου ζητήθηκε. Τι να κάνω; Να τη στήσω έξω από την Ιπποκράτους με ένα πανό που θα λέει «παιδιά, δώστε μου δουλειά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει τη μισή τους δύναμη. Υπάρχει όμως ένας πυρήνας που αντιστέκεται. Προσωπικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και πολλοί φεύγουν γιατί δεν θα μετέχει πια στην εξουσία αυτός ο χώρος, ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νομή που φέρνει η άσκηση εξουσίας. Αυτή τη στιγμή βασικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των συνδικάτων τους στον δημόσιο τομέα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό κόμμα του συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος πάντως, σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ανακάμψει. «Μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει τακτικό συνέδριο για να συζητήσουμε τι κόμμα είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε. Εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος και βεβαίως θα προκύψει νέα ηγεσία από τις νέες δυνάμεις» ανέφερε ακόμα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στην αλήθεια από τους άλλους. Να ένας λόγος να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ. Και πρέπει να υπερασπιστούμε το μνημόνιο. Πήραμε αποστάσεις από το πρώτο μνημόνιο, που το είχε φτιάξει η προηγούμενη ηγεσία, και τώρα παίρνουμε αποστάσεις από το δεύτερο, που το κάναμε εμείς με τη σημερινή ηγεσία. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για το μνημόνιο. Οδήγησε στη δανειοδότηση της χώρας, στην απομείωση του χρέους, στην αποφυγή της χρεοκοπίας και την επιβίωση της οικονομίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε σοβαρή αναθεώρηση, ούτε σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση, ούτε σοβαρή αμφισβήτηση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί ως έχει. Μιλάνε για επαναδιαπραγματεύσεις, για στιβαρές ηγεσίες που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον υπαρκτό κόσμο».

Ο πρώην υπουργός εκφράζει την κατανόησή του για όσα είπε η κ. Λαγκάρντ σχετικά με την ελληνική φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ γιατί θέλει να γίνει αρεστός στον κόσμο.

«Αυτό που λέω εγώ δεν αρέσει στον κόσμο. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι ότι αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας βρίζουμε διάφορους ξένους, τους οποίους κατά καιρούς επιλέγουμε ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αρνούμαστε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε», αναφέρει ενώ δηλώνει ενοχλημένος από τη στάση των κομμάτων, τα οποία όπως τονίζει, δεν λένε την αλήθεια στο λαό.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με άλλες ακροαριστερές δυνάμεις οδήγησαν στη διάλυση και την υπονόμευση του ελληνικού τουρισμού με τα επεισόδια, τις τρομοκρατικές πράξεις, τους αποκλεισμούς ξενοδοχείων και καραβιών, με τα κοκτέιλ μολότοφ και τις πυρκαγιές την κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης για την τουριστική σεζόν. «Αν υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει, είναι ο τουρισμός. Αυτές οι ανεύθυνες δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν τον τουρισμό. Γιατί θέλουν να εξαθλιωθεί ο λαός, να καταστραφεί η ελληνική οικονομία, γιατί ονειρεύονται ότι τότε θα γίνει επανάσταση για να μεταβούμε σε ένα άλλο καθεστώς, που κανείς τους δεν περιγράφει».

email
Πηγή άρθρου: 24wro.gr