Ο Παπανδρέου απαντά στον καπετάνιο που δεν ήθελε να γίνει σοφέρ του

Γιώργος Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός πλήρωσε κανονικά εισιτήριο. Οι προσωπικές μαρτυρίες του καπετάνιου του πλοίου σχετικά με τα συναισθήματά του είναι σεβαστές τονίζουν συνεργάτες του Γ. Παπανδρεου.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, η σύζυγός του και ένα μέλος της προσωπικής του ασφάλειας, πράγματι μετακινήθηκαν με «δελφίνι» της γραμμής στο Αιγαίο. Τα εισιτήρια είχαν εκδοθεί και πληρωθεί στο πρακτορείο ταξιδίων του Πυθαγορείου Σάμου.

Κατά την διάρκεια της προσέγγισής του στο πλοίο, του ταξιδιού αλλά και της αποχώρησής του από αυτό, δεν υπήρξε οποιοδήποτε γεγονός στο οποίο να συμμετείχε ή να υπέπεσε στην αντίληψή του και να αφορά τον ίδιο, την οικογένειά του ή το μέλος της ασφάλειάς του.

Οι προσωπικές μαρτυρίες του καπετάνιου του πλοίου σχετικά με τα συναισθήματά του είναι σεβαστές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αναληθείς ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ουδεμία σχέση έχουν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η παρουσία και μόνο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο ιπτάμενο δελφίνι που εργαζόταν ο 42χρονος καπετάνιος Νίκος Χατζηνάκης ήταν αρκετή για να υποβάλει την παραίτησή του μετά την εκτέλεση του δρομολογίου.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου με το που έφθασε στην Κω το “Flying Dolphin Ερατώ” της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σάμος – Πάτμος – Λειψοί -Λέρος Κάλυμνος Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

“Έκανα την αντίσταση μου”, “διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε.”Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου.

Όταν όμως μπήκα στην αίθουσα επιβατών διαπίστωσα ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 5 φρουροί, αλλά όπως συνηθίζεται ο καπετάνιος δεν είχε ενημερωθεί.

Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και ένοιωσα ότι είμαι το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου. Μου πέρασε από το μυαλό προς στιγμήν να δηλώσω ασθένεια αλλά σκέφθηκα τους 70 επιβάτες κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες που ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.

Στη συνέχεια δήλωσα την παραίτηση μου την οποία έστειλα και γραπτή για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας.

Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε στην αίθουσα επιβατών πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του”, υπογράμμισε.
Αρχικά δημοσιεύματα ήθελαν την εταιρεία να έχει απολύσει τον καπετάνιο επειδή δεν δέχτηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που διέψευσε ο ίδιος.

Σημείωσε ότι εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν προτίμησε να μείνει χωρίς δουλειά, η απάντηση του καπετάνιου Νίκου Χατζηνάκη ήταν αφοπλιστική. “Ακριβώς. Αυτό προτίμησα”.

email
Πηγή άρθρου: difernews.gr