Π.Παπαδάτος: O Αλιβιζάτος και οι “άλλοι” φταίνε για την χαμένη έδρα της ΝΔ στην Κεφαλλονιά

Ο Παύλος Παπαδάτος

Ο Παύλος Παπαδάτος.

Η μεγάλη νίκη της ΝΔ σε πανελλαδικό επίπεδο αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων για επιστροφή στην ευημερία και στην ασφάλεια. Η νίκη μάλιστα καθίσταται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι μόνο μέσα σε έναν μήνα η ΝΔ κατόρθωσε και αύξησε το ποσοστό της πανελλαδικά κατά 57.3% (!) και συγχρόνως άφησε πίσω της τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3% στην επικράτεια και 8% σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία!

Δυστυχώς όμως εμείς στην Κεφαλονιά παρά τη στήριξη του ψηφοδελτίου μας από την οργανωτική επιτροπή της ΝΔ, την τοπική ΝΟΔΕ, τον Δήμαρχο και άλλους θεσμικούς παράγοντες δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε  την πανελλαδική επιτυχία της ΝΔ και έτσι αντί να βρεθούμε κατά 8% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως βρέθηκε η ΝΔ σε ολόκληρη την επαρχία, ή έστω κατά 3% μπροστά, όπως σε ολόκληρη τη χώρα, βρεθήκαμε τελικά κατά 3% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ! Ε, λοιπόν αν αυτό κάποιοι το θεωρούν επιτυχία εύχομαι να είναι και η τελευταία επιτυχία της ΝΔ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν θα βγάλουμε ποτέ νεοδημοκράτη βουλευτή! (Απορώ με κάποιους που υποτιμούν τόσο απροκάλυπτα τη νοημοσύνη μας κάνοντας δήθεν τους αναλυτές και μη ζητώντας τελικά συγγνώμη για την ευθύνη που τους αναλογεί).

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έγινε από τους «φίλους» και τους «θεσμικούς», η ΝΔ έχασε την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για διακόσιες ψήφους, ενώ τώρα έχασε για οκτακόσιες ψήφους, την στιγμή που θα έπρεπε να είχε κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με οκτακόσιες ψήφους αν είχε ακολουθήσει έστω τον μέσο όρο της χώρας! Δηλαδή κατόρθωσε και τετραπλασίασε τη διαφορά της ήττας! (Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα)!

Όμως, μεγάλη ευθύνη για την απώλεια της βουλευτικής έδρας στην Κεφαλονιά την 6η Μαΐου 2012 φέρει ο κύριος Αλιβιζάτος –και όχι μόνο- και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο ίδιος για την απώλεια της έδρας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κύριος Αλιβιζάτος αλλά και οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι έθεσαν όρο ότι αν στο ψηφοδέλτιο ήμουν και εγώ υποψήφιος, τότε δεν θα συμμετείχαν αυτοί! Βέβαια ο κύριος Αλιβιζάτος δεν θα συμμετείχε για έναν και μόνο λόγο: Γιατί γνώριζε ότι με σταυρό προτίμησης δεν είχε καμία ελπίδα να βγει πρώτος και γνώριζε ότι θα ήμουν σίγουρος βουλευτής. Έτσι, ξαφνικά παραιτήθηκε από υποψήφιος «συμπαρασύροντας»  μαζί του και τους άλλους δύο συνυποψήφιούς του, με αποτέλεσμα το Μεγάλο Σαββάτο να ψάχνουμε να βρούμε υποψηφίους, ενώ το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έπρεπε να είχε κλείσει από τη Μεγάλη Παρασκευή!  (Στο “ΟΛΓΑ” θα εξιστορήσω τα γεγονότα).

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου άπαντες γνώριζαν και προσδοκούσαν ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα ήμουν εγώ, αφού ήμουν πρώτος  σε σταυρούς προτίμησης  στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στη θέση μου όμως βρέθηκε ο κύριος Αλιβιζάτος – αυτός ξέρει πώς βρέθηκε – πιστεύοντας ότι θα κέρδιζε σίγουρα τη βουλευτική έδρα, αφού τώρα δεν χρειαζόταν πια σταυρός προτίμησης και «θέλανε δεν θέλανε» οι Κεφαλλονίτες νεοδημοκράτες  θα τον ψήφιζαν! Αμ δε…

Σημείωση

Πλήρης ανάλυση της διπλής ήττας την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο “ΟΛΓΑ” στο Αργοστόλι, ώρα 7μμ – 8.30μμ. Εκεί θα δώσω συνέντευξη τύπου στα μέσα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και θα αναφέρω τους λόγους αλλά και τον ανήθικο ρόλο που έπαιξαν κάποιοι άνθρωποι ώστε η ΝΔ να χάσει τη βουλευτική έδρα. Η συνέντευξη θα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam