Παραχωρήσεις και εκποιήσεις Δημόσιας περιουσίας στην Κεφαλονιά

Λαική Συσπείρωση

Λαική Συσπείρωση

Κύριε Δήμαρχε

Δημοσίευμα σε τοπικό ΜΜΕ επανέφερε πρόσφατα το θέμα της φημολογούμενης επένδυσης που αφορά στην δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος και θέρετρου σε οικόπεδο της Πυλάρου. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γινόταν λόγος για την προσπάθεια από την πλευρά των επενδυτών να διασφαλίσουν , ότι ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς θα συνεχίσει τη συζήτηση μαζί τους, σχετικά με όσα είχε δεσμευτεί ο πρώην Δήμος Πυλάρου για την επένδυση αυτή.

Στις αρχές του 2013 επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία που είχε αναλάβει την επένδυση, σας επισκέφθηκε στο γραφείο σας και σας ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις της. Πρωτοκόλλησε μάλιστα το νομικό τμήμα της στο Δημαρχείο υπόμνημα, στο οποίο ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τους καταγράψουν πως έχει η κατάσταση από την άποψη των «…αποφάσεων δημοτικών οργάνων σε ζητήματα που τους είναι απαραίτητα για να μελετήσουν το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης».

Κύριε Δήμαρχε

Επειδή το παραπάνω θέμα είναι πολύ σοβαρό κυρίως γιατί τα αιτήματα του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου προς τον Δήμο Κεφαλονιάς αφορούν στην παραχώρηση και εκμετάλλευση δημοσίων και δημοτικών υποδομών (γήπεδο Πυλάρου, παραλία Μύρτου κ.λ.π.), επειδή επίσης μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πολλαπλές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, στις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και στο καθεστώς χρήσης και λειτουργίας της παραλίας του Μύρτου.

Ερωτάσθε:

1.Τι συναντήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την Δημοτική Αρχή και ποιο το περιεχόμενο αυτών;

2.Ποιές είναι μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα;

3.Ποια τα αιτήματα-προτάσεις του επιχειρηματικού ομίλου είτε προς τον Δήμο Κεφαλονιάς είτε προς τον πρώην Δήμο Πυλαρέων;

4.Αν θα ενημερώσετε για όλα τα παραπάνω το ΔΣ Κεφαλονιάς;

Κύριε Δήμαρχε

Πρόσφατα η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) στα πλαίσια ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού που το επιτάχυναν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, άναψε το πράσινο φως για την εκποίηση σημαντικού μέρους της Δημόσιας περιουσίας. Με απόφαση της που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2883Β 14.11.2013 προχωρά στην μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ δημόσιας έκτασης 36.018,10τμ του Δήμου Κεφαλονιάς, στις περιοχές ΡΑΓΙΑ και ΛΕΥΚΕΣ με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, είτε μέσω παραχώρησης, είτε πώλησης.

Το νέο αυτό πακέτο ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού συγκυβέρνησης-ΕΕ απέναντι στο λαό. Πηγαίνει χέρι – χέρι με τα νέα πακέτα σε φόρους, την καρατόμηση δαπανών, την μείωση των μισθών και συντάξεων, τη μαζική ανεργία και φτώχεια που εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το αντίτιμο των ιδιωτικοποιήσεων-μέχρι και το τελευταίο ευρώ-προορίζεται για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και θα αποδοθεί στα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και στο ΔΝΤ, στους οποίους κατά κύριο λόγο έχει περιέλθει η αξίωση για την εμφανιζόμενη «οφειλή». Είναι φανερό ότι η παραπάνω πολιτική επιλογή υποθηκεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της Κεφαλονιάς από την μια και από την άλλη τροφοδοτεί τεράστια κέρδη για τους ιδιώτες επενδυτές μέσα από την εξαγορά και της Κεφαλονίτικης γης. Με βάση τα παραπάνω

Ερωτάσθε:

1.Τι θα κάνετε ως Δημοτική Αρχή ώστε να αποτραπούν οι παραπάνω πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης;

2.Ποιές ενέργειες έχετε κάνει για την διαφύλαξη της Δημόσιας περιουσίας;

3.Αν προτίθεσθε να φέρεται για συζήτηση το θέμα στο ΔΣ Κεφαλονιάς;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Σ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης

email