Προκλητική χλιδή από Ελληνες διπλωμάτες στον Καναδά

Καναδάς

Καναδάς

Για προκλητική σπατάλη δημοσίου χρήματος από διπλωμάτες στο εξωτερικό κάνει λόγο η ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα kalami.net, την ώρα που οι Ελληνες συνεχίζουν να γογγύζουν από τα μέτρα λιτότητας και την επιβολή φόρων.

Το «Καλάμι» καταγγέλλει ορισμένες ιδιαίτερα «ακριβές» συνήθειες των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στον Καναδά, οι οποίες συνεχίζονται παρά τις περικοπές που έχουν αναγγελθεί λόγω κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η χλιδάτη ζωή των Ελλήνων διπλωματών στον Καναδά μεταξύ άλλων περιλαμβάνει (επί λέξει):

  • Ο γεν. Πρόξενος κι εργένης (Μόντρεαλ), ζει σε χλιδάτη προξενική κατοικία των 700 τ.μ. και προτιμά το… τέννις τα πρωϊνά, στο φημισμένο ”club 13”, έξω από την πόλη.
  • Ο γεν. Πρόξενος (Τορόντο) έχει μετατρέψει την προξενική κατοικία σε…εκκλησία και αφού…ψάλει και προσευχηθεί, μετά περνά μιά… βόλτα από το Προξενείο γιά 2-3 ώρες.
  • Η εντελώς αχρείαστη ελληνική πρεσβευτική αποστολή στο ICAO (International Civil Aviation Organization), με τους 7 αργόσχολους (λες και δεν μπορούσε ο πρέσβης μας στην Οττάβα να διαπιστευθεί και στον ημιενεργό Οργανισμό, στο Μόντρεαλ).
  • Το γενικό Προξενείο (Μόντρεαλ) μετακόμισε από κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, με ενοίκιο 8.000 καναδικών δολαρίων τον μήνα, σε καινούργιο ”γυάλινο ουρανοξύστη” σε κεντρικό σημείο της πόλης, με ενοίκιο 27.000 δολλαρίων
  •  Αν και τα γεν. προξενεία μαζεύουν 18 εκατομ. δολάρια Καναδά τον χρόνο γιά ”προσφερόμενες” και ακριβές ”υπηρεσίες” στην Ομογένεια (διαβατήρια, πληρεξούσια κλπ), οι υπάλληλοί τους είναι απλήρωτοι γιά μήνες.
  • Το γενικό Προξενείο (Μόντρεαλ) μετακόμισε από κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, με ενοίκιο 8.000 καναδικών δολαρίων τον μήνα, σε καινούργιο ”γυάλινο ουρανοξύστη” σε κεντρικό σημείο της πόλης, με ενοίκιο 27.000 δολ.
  • Αν και τα γεν. προξενεία μαζεύουν 18 εκατομ. δολάρια Καναδά τον χρόνο γιά ”προσφερόμενες” και ακριβές ”υπηρεσίες” στην Ομογένεια (διαβατήρια, πληρεξούσια κλπ), οι υπάλληλοί τους είναι απλήρωτοι γιά μήνες.

Το εν λόγω σάιτ προειδοποιεί ότι αύριο θα προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις.

Εν τω μεταξύ σε προηγούμενο δημοσίευμα με τίτλο «Προκλητικά ποσά γιά προξενική κατοικία στο Σικάγο» το σάιτ έγραφε :

«Μπορεί ο ελληνικός λαός να υποφέρει, μπορεί γενικά Προξενεία στις ΗΠΑ (Τάμπα) να έχουν μόνο το 1/3 των υπαλλήλων, μπορεί στα λόγια να ισχύουν περικοπές, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά και ΠΟΛΥ προκλητικά. Στο Σικάγο, το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει εξωφρενικό ποσό κάθε μήνα γιά το τεράστιο διαμέρισμα της γενικής Προξένου Ιωάννας Ευθυμιάδου, σύν 300 δολ. γιά χώρο στάθμευσης.

Το διαμέρισμα και μάλιστα σε δύο ορόφους -με τις πολλές … κρεβατοκάμαρες και μπάνια- ευρίσκεται στην οδό North Lake Shore, αρ. 3240, 17A (με θέα την λίμνη), στους πάνω-πάνω ορόφους. Ενοικιάζεται γιά χρόνια, γιά κατοικία του γενικού πρόξενου. Φυσικά το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει γιά την γεν. πρόξενο αυτοκίνητο και οδηγό, χώρια τα έξοδα λειτουργίας του γεν. Προξενείου με τους ”τουρίστες”, που ”ξύνουν τα νύχια τους”. Πόσο είναι το κόστος ενοικίου του μεγάλου, πολυτελούς, αρχοντικού διαμερίσματος στην καλύτερη και ακριβή περιοχή της πόλης του Σικάγου; Μόνο… 101.400 δολάρια τον χρόνο, συν 3.600 δολ. για χώρο σταθμευσης».

email
Πηγή άρθρου: kalami.net