Προπυλακισμός Πλεύρη από οπαδούς του ΛΑΟΣ έξω από τα γραφεία του κόμματος

Ο Αθανάσιος Πλεύρης

Ο Αθανάσιος Πλεύρης (Πηγή φωτογραφίας: news247.gr)

Η απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να κατέλθει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ και στις κάλπες της 17ης Ιουνίου προκαλεί βαθύ ρήγμα στο κόμμα. Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος επέμενε στη σύμπραξη με τη ΝΔ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του και ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ένταξή του στα γαλάζια ψηφοδέλτια – πιθανότατα στην ένατη θέση της Α’ Αθήνας, η οποία θα είναι εκλόγιμη μόνο με αύξηση ποσοστών και εδρών από την πλευρά της ΝΔ. Τον κ. Πλεύρη ακολούθησαν εκτός ΛΑΟΣ και οι κ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Κιλτίδης, οι οποίοι διαφώνησαν δημόσια με την απόρριψη της πρόσκλησης Σαμαρά για συνένωση των κεντροδεξιών δυνάμεων, ενώ προεξοφλείται ότι οι διαρροές στελεχών από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη θα συνεχιστούν. Σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ προχθές το πρωί, κατά την οποία αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος στις εκλογές, ενστάσεις υπήρξαν και από την πλευρά της ευρωβουλευτή Νίκης Τζαβέλλα καθώς και από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Κοραντή.

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΕ. Ο κ. Καρατζαφέρης έδιωξε από τη συνεδρίαση τον κ. Πλεύρη, ο οποίος προπηλακίστηκε στη συνέχεια από οπαδούς του κόμματος έξω από τα γραφεία της Λεωφόρου Καλλιρρόης. Στα υπόλοιπα στελέχη δικαιολόγησε την άρνησή του για εκλογική σύμπραξη με τη ΝΔ, καταγγέλλοντας τη Λεωφόρο Συγγρού για «παρασκηνιακές συζητήσεις και για επιχείρηση εξαγοράς στελεχών». Επιτελικά στελέχη της ΝΔ, ωστόσο, τόνιζαν χθες ότι στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί συμμετείχε προσωπικά ο κ. Καρατζαφέρης με «παράλογες απαιτήσεις» που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν, όπως έλεγαν. Ανέφεραν, ειδικότερα, ότι ζητούσε τη συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια τουλάχιστον 16 στελεχών, καθώς και ποσοστό από την κρατική επιχορήγηση που θα λάβει η ΝΔ.
Η επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Πλεύρης ήταν αυτή που ώθησε εκτός ΛΑΟΣ και τον Κυριάκο Βελόπουλο, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος, ενώ ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος είχε βρεθεί πριν από έναν χρόνο στον ΛΑΟΣ μέσω της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Μπακογιάννη, ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του και υποστήριξε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για επανένταξη στα γαλάζια ψηφοδέλτια. «Η ΝΔ είναι το σπίτι μου…», ήταν η δική του εξήγηση.
email
Πηγή άρθρου: tanea.gr