Σε ιστορικά χαμηλά η γνώμη των Αμερικάνων για το Κογκρέσο τους

American flag

American flag.(Πηγή φώτο:watersblogged.blogspot.com)

Πιο χαμηλά και από τον….. Γ. Παπανδρέου.

Μόνο το 10% των Αμερικανών, ποσοστό-ρεκόρ στην ιστορία, εγκρίνει τη δουλειά που κάνει το Κογκρέσο, με το ιλιγγιώδες 86% του πληθυσμού να το αποδοκιμάζει.

Είναι η χειρότερη επίδοση σε μέτρηση που έχει επιτύχει το αμερικάνικο νομοθετικό σώμα (η δικιά μας Βουλή) τα τελευταία 40 χρόνια που η έγκυρη Gallup διενεργεί έρευνες κοινής γνώμης.

Η ενδιαφέρουσα μέτρηση της Gallup διενεργήθηκε μεταξύ 2-5 Φεβρουαρίου και ανέδειξε σε υψηλότερες θέσεις δημοφιλίας διεθνείς προσωπικότητες όπως η…Πάρις Χίλτον, αλλά και πολιτικές ιδέες όπως ο –μισητός στο μέσο Αμερικάνο- Σοσιαλισμός. Ιστορικά, στα 40 χρόνια των μετρήσεων Gallup, μικρότερα ποσοστά από το αυτό του Κογκρέσου κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόνο ο Φιντέλ Κάστρο, ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο ακραίο είναι το ποσοστό και τι αυτό συνομολογεί, να σημειώσουμε ότι ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πολιτικός που δεχόταν έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στην Ελληνική κρίση χρέους, ακόμα και στη χειρότερη στιγμή της καριέρας του, συγκέντρωνε θετικές γνώμες από το 21%.