Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη κατά Χατζηνικολάου

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη κατά Χατζηνικολάου

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη κατά Χατζηνικολάου.

Για αλήτικη, εκβιαστική και μαφιόζικη επίθεση εναντίον του έκανε λόγο ο σε αναστολή πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο ίδιος(και οι Βουλγαράκης, Λιάπης), σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News.

«Δεν βάλλομαι εγώ, βάλλεται ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υποστήριξε ότι πίσω από αυτά τα σενάρια κρύβονται σκοπιμότητες και οργανωμένο σχέδιο όσων τα διακινούν και τα αναπαράγουν, που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας σε μία τόση ιδιαίτερη και κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, διευθυντή και εκδότη της Real News., υποστηρίζοντας ότι πίσω από αυτόν κρύβονται άλλα συμφέροντα: «Ο Χατζηνικολάου είναι σοβαρός παίκτης, δεν είναι τυχαίος, δεν ξέρω ποιοι είναι από πίσω του, αλλά αν γυρίσω λίγο θα τους δω. Δεν θα με εμποδίσει ούτε το κοστούμι του προέδρου της Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος δεν του τηλεφώνησε ούτε μία φορά, πριν δημοσιεύσει ένα κείμενο που πλήττει το αξίωμα του προέδρου της Βουλής: «Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν από το δημοσίευμα – αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αλλά ο Χατζηνικολάου θέλει να μου πει το αίμα με το καλαμάκι. Δεν θα τον αφήσω. Αναλαμβάνεις ρε π… ότι είναι έτσι όπως τα γράφεις και το κάνεις πρωτοσέλιδο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Πού μας οδηγείς; Για ποιους λόγους τα κάνεις όλα μπάχαλο; Ότι έκανε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης εξανεμίστηκαν. Όλα τα διεθνή μέσα μιλούν για διαφθορά. Δεν παίζεται το παιχνίδι έτσι ρε φίλε», ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του.

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης, σχετικά με το γεγονός ότι δεν προχώρησε ακόμα σε παραίτηση, είπε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση και θα έμπλεκε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι απλώς μετέφερε κάποιες αρμοδιότητες στους αντιπροέδρους της βουλής, καθώς δεν μπορεί να προεδρεύει με τις καταγγελίες να αιωρούνται από πάνω του.

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να περπατάω με το κεφάλι ψηλά, δεν με νοιάζουν οι μηνύσεις και οι Εξεταστικές Επιτροπές, εγώ πρέπει να κατέβω στην πλατεία για να εξιλεωθώ στον κόσμο» , υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο εάν θα προεδρεύσει της ψηφοφορίας για το πακέτο των νέων μέτρων, υποστήριξε ότι, σε περίπτωση που δεν έχει βγει έως τότε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, θα ανέβει στην έδρα μόνο εάν του το ζητήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που μετέχουν στην κυβέρνηση.

«Είμαι ευχαριστημένος με την κάλυψη του Μέγαρου Μαξίμου. Δεν έχω πρόβλημα με τους πολιτικούς αρχηγούς», πρόσθεσε.

Τι απαντά ο εκδότης της Real Νews

Σε απάντηση των καταγγελιών Μεϊμαράκη, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε τα εξής:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

 

email
Πηγή άρθρου: voria.gr