Συμβουλές Παπανδρέου στις Η.Π.Α για την χρεωκοπία μέσω Bloomberg

Γ.Παπανδρέου

Γ.Παπανδρέου

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο που είχαν την ευκαιρία να δούνε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Bloomberg TV σήμερα το μεσημέρι. Η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν «Κύριε Πρωθυπουργέ, τί μπορεί να μάθει η Ουάσιγκτον από την εμπειρία σας;»

Με ζωντανή σύνδεση από την Βαλτιμόρη όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, με τον δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «Κύριο Πρωθυπουργό» και τον Γιώργο Παπανδρέου να του απαντά χαιρετά με άνεση με το μικρό του όνομα «Καλημέρα Τομ».

Τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι από όλα τα ελλείμματα που είχε η Ελλάδα, το μεγαλύτερο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.

Εστίασε στο γεγονός ότι ο ίδιος στην κρίσιμη ώρα ζήτησε συναίνεση προχωρώντας έτσι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι – όπως προσπάθησε να κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα- να δώσει φωνή στους πολίτες. Aναφέρθηκε στο σημείο αυτό σε αυτό που προσπάθησε να κάνει με το δημοψήφισμα προκαλώντας τα γέλια του δημοσιογράφου που σχολίασε «Με σκοτώνετε (θα με τρελάνετε) κύριε Πρωθυπουργό. Ενα δημοψήφισμα εδώ θα ήταν το τελευταίο χτύπημα!»

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της συνέντευξης.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr