Συνεχίζεται η διένεξη για τα μαθητικά δρομολόγια

Μεταφορές μαθητών

Μεταφορές μαθητών

Σε απάντηση στο δημοσίευμα με θέμα: «Προσκύνημα Κουρή στους ψηφοφόρους του» και ειδικότερα με κατευθείαν ανάθεση τα μαθητικά δρομολόγια στο ΚΤΕΛ χωρίς να υπολογίσουμε διαγωνισμούς επιθυμούμε, για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συμπολιτών μας, να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Καθώς οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν για μικρό χρονικό διάστημα με απογευματινή βάρδια προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης αντίστοιχων μαθητικών δρομολογίων και για το λόγο αυτό καλέσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο των μαθητικών δρομολογίων που θα πραγματοποιηθούν με τα λεωφορεία, όχι φωτογραφικά όπως νομίζει η Κοινοπραξία Τουριστικών Λεωφορείων Κεφαλληνίας, αλλά όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και για τα ταξί ανά δρομολόγιο σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις. Όσον αφορά την ώρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας μετά από πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η ανάγκη εξυπηρέτησης μεταφοράς μαθητών για όσο διαρκέσει η απογευματινή λειτουργία των σχολείων δεν έγινε «με απευθείας ανάθεση» δίχως διαγωνισμό αλλά κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί με δημόσια συγκοινωνία, μετά από πρόταση του ΚΤΕΛ που περιήλθε στην υπηρεσία μας, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να την αποδεχτούμε. Όσον αφορά την ανάθεση των αναγκών που προέκυψαν από τους σεισμούς στις 26.1.2014 και 3.2.2014 σας γνωρίζουμε ότι η εν λόγω ανάθεση έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων που αφορά στη χρήση μέσων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με απευθείας ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Την στιγμή που πραγματοποιήθηκαν οι σεισμοί και ιδίως αυτός στις 3.2.2014 οι ανάγκες που δημιουργούνταν ήταν σε εξέλιξη και εκδηλώνονταν ταυτόχρονα, ο χρόνος περιορισμένος για την λήψη αποφάσεων και ο αριθμός των λεωφορείων που θα χρειαζόταν άγνωστος. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν να συνεισφέρουν τις υπηρεσίες του τέσσερις δυνάμει ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων μόνο το ΚΤΕΛ δέχτηκε να στείλει λεωφορεία μεγάλα να περάσουν από έναν δρόμο κλειστό (Αργοστόλι – Ληξούρι). Το ίδιο συνέβηκε και με το ταξί στο οποίο προβήκαμε σε απευθείας ανάθεση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Το δημοσίευμα  «Προσκύνημα Κουρή στους ψηφοφόρους του» στο οποίο απαντά ο κ. Κουρής μπορείτε να το διαβάσετε στο http://www.kefaloniatoday.com/politika/parapolitika/katangelia-varos-tou-antiperiferiarchi-k-kouri-91714.html

Στην συνέχεια της διένεξης έχουμε την παρακάτω ανακοίνωση

Aργοστόλι 18/02/2014

Προς Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τμήμα Οικονομικής Υπηρεσίας

Αίτηση- Αναφορά

Σας Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για ποιο λόγο δεν ακολουθήσατε τη νομότυπη διαδικασία μίσθωσης λεωφορείων με πρόσκληση και κατάθεση προσφορών, αλλά μισθώσατε με απευθείας ανάθεση λεωφορεία της ΚΤΕΛ Α.Ε με την υπ’ αριθμ 12227/2904 6/02/2014 απόφασή σας που αφορά τις αναγκες των κατοίκων του νησιού ( λόγω σεισμού) και ειδικά των κατοίκων της Παλλικής (μεταφορά προσώπων ,κουβερτών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης), αγνοώντας τους υπόλοιπους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς.

Εάν κρίνετε εσείς ως υπηρεσία ότι έγινε λόγω έκτακτης ανάγκης, γιατί δεν ακολουθήσατε την νόμιμη διαδικασία τις επόμενες μέρες όπως άλλωστε προβήκατε μεταγενέστερα και με τα ταξί όπου και επωφελήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο 16,00 ευρώ την ώρα!!!

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ανάγκες στο νησί έχουν όλοι οι επαγγελματίες ειδικά αυτοί που απασχολουνται μόνο εποχιακά και όχι ολοχρονικά και εσείς αντί να τους υποστηρίξετε για άλλη μια φορά συνεργάζεστε αποκλειστικά με το ΚΤΕΛ Α.Ε.

Η Περιφέρεια δεν ανήκει προσωπικα σε κανέναν και γι ‘αυτό όσοι Αιρετοί και υπάλληλοι ασχολούνται με τη διαδικασία της δημόσιας δαπάνης πρέπει να τηρούν και να ακολουθούν τις νομότυπες διαδικασίες ως ο Νόμος ορίζει ,έχοντας υπόψη ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα!!!

Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας – ενέργειες σας λόγω έννομου συμφέροντος και επιφυλασσόμαστε για τα δικαιώματά μας.

Με εκτίμηση

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

ΜΙΝΕΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΗΛ 26710-26610

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΦΜ 998595417 ΔΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

AGELOS TRAVEL(AΝΔΡΕΑΤΟΣ Γ-ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΣΤΕΦ.)

email