ΣΥΡΙΖΑ & Γαλιατσάτος εγκατέλειψαν τις επαναστατικές διακηρύξεις τους…

Γιώργος Καλούδης

Γιώργος Καλούδης

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα  προκύπτουν τα εξής νέα  γεγονότα και δεδομένα εδρασμένα πάνω σε παλιά δεδομένα:

  1. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήδη εγκατέλειψε τις επαναστατικές και ένιες δημοκρατικές διακηρύξει της και (όπως και με τη ψήφιση των  ιχθυοτροφείων) διατύπωσε νέο δόγμα για  «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ», ότι ακριβώς λένε και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Με βάση αυτό δέχτηκαν και ψήφισαν και εφάρμοσαν την εγκύκλιο μιάς υπαλλήλου του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία δήθεν ερμηνεύει το άρθρο 175 του Καλλικράτη αλλά είναι σε καθαρή και απόλυτη αντίθεση με το κείμενο του νόμου και τον σκοπό του Νομοθέτη . Και η απόδειξη αυτού είναι ότι με τη κυβέρνηση Σπύρου    το Γενάρη 2011 και τον Γενάρη 2013 η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ψηφίζονται ΟΛΕΣ σχεδόν οι οικονομικού περιεχομένου αποφάσεις της Περιφέρειας,  έγινε από το όργανο, χωρίς αμφισβήτηση από οιονδήποτε.   Επί 2 εβδομάδες ο κ.Σπύρου και οι συν αυτώ, ψελλίζουν  ακριβώς τα αντίθετα.

Δηλ. με απλά και καθαρά λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –Γαλιατσάτου  θεσμοθέτησε τις εγκυκλίους των υπαλλήλων ως τρόπο διοίκησης  και εκλογής,  contra στο νόμο. Έτσι, στο όνομα του πολιτικού ρεαλισμού    συνέπραξαν   στην υποβάθμιση και τον ευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου το χώρισαν και το μείωσαν, όπως συμφέρει τη συγκυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος  της δημοκρατίας.

  1. Οι παρατάξεις Σπύρου της Νέας Δημοκρατίας, Γκερέκου του ψευτο-ΠΑΣΟΚ και Σαλβάνου της ΔΗΜΑΡ συνεργάστηκαν και  αλληλοψηφίστηκαν εκλογικά για την εκλογή των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών)  της Οικονομικής Επιτροπής και του ενός και μοναδικού εκπροσώπου των 9 παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδας.
  1. Ενώ στους Δήμους στην Οικονομική Επιτροπή εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη Περιφέρεια από δόλο οι κυβερνώντες (με χαλαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή) έβαλαν ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και μάλιστα έβαλαν πάρα πολύ μικρή εκπροσώπηση: 5 μέλη από τη πλειοψηφία του δεύτερου γύρου και μόνον δύο από τις 9 παρατάξεις της αντιπολίτευσης του α΄γύρου.  Αυτό δεν το έκαναν  από βλακεία αλλά από δόλο για να περιορίσουν τη διαφάνεια αλλά και την επιρροή της αντιπολίτευσης.
  1. Για το κατεξοχήν συνδικαλιστικό όργανο των Περιφερειών, την Ένωση Περιφεριών Ελλάδας όπου έπρεπε να εκπροσωπούνται όλες οι Παρατάξεις ανάλογα με τη δύναμη του Α΄ Γύρου, όλες οι απόψεις και όλες οι φωνές και πάλι οι ίδιοι κρατούντες (με τη ψήφο της κ.Γκερέκου και με την ενεργή συμμετοχή της και στη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου)  έβαλαν μία ολόκληρη Περιφέρεια με 10 παρατάξεις,  να «εκπροσωπείται» από το κατεστημένο της δηλ. με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες  της πλειοψηφίας  (10 τον αριθμό), συν τον Περιφερειάρχη συν 2 από το Συμβούλιο… δηλ. με 13 «εκπροσώπους» και τις 9 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκπροσωπούνται με … 1 εκπρόσωπο ! Αυτά είναι φασιστικές απόψεις και πρακτικές των κρατούντων.

Ας σημειωθεί το γεγονός  που γρήγορα ξέχασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Γαλιατσάτου αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι:  Στον  Α ΄ Γύρο  η παράταξή τους πήρε 20%.

Έτσι λοιπόν  η παράταξη που πήρε το 20% έβγαλε  το  92% στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και 9 Παρατάξεις που πήραν 80% έβγαλαν το 8% στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας , δηλ. ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ 13. Δηλ. 8 παρατάξεις έμειναν χωρίς εκπροσώπηση. Και αποκαλούν αυτό δημοκρατία. Και δεν αισχύνονται.

Ενώ στη Βουλή οι ίδιοι οι κρατούντες  έχουν θεσμοθετήσει σε κάθε Επιτροπή, ακόμα και στη πιο ασήμαντη, να  εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα και …ακόμα και από ένας ανεξάρτητος βουλευτής.   Έτσι έχουν σχεδιάσει να κρατούν χειραγωγούμενες και δέσμιες τις τοπικές κοινωνίες τα αθηναικά  κόμματα.

Όπως και το 2011 εμείς  καταθέσαμε τις εξής προτάσεις:

« Άμεση τροποποίηση του Νόμου.

Διεύρυνση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής  ώστε κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης να εκπροσωπείται αναλογικά κατά τάξης μεγέθους  (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) στην Οικονομική Επιτροπή.

Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκπροσώπηση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, εκεί όπου διαμορφώνονται συσχετσμοί  και  πρέπει να διατυπώνονται διεκδικητικές θέσεις  προς τα κόμματα και τις κυβερνήσεις.»

Με  τέτοιου είδους αποκλεισμούς και με τέτοιες μεθοδεύσεις  απλά αποδεικνύουν ότι αυτό  δεν είναι σοβαρό ευρωπαικό κράτος αλλά κράτος της Αφρικής με λευκά πρόσωπα στη κυβέρνηση.

Πηγή άρθρου: Δελτίο Τύπου Επτανησιακής Αναγέννησης