Το «Ταξίδι για την Ειρήνη» του κ. Ποταμιάνου έφερε ανακοινώσεις συγχαρητηρίων

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κεφαλονιάς, από την πρώτη στιγμή που ο συμπατριώτης μας Αθλητής κ.Γιώργος Ποταμιάνος ανακοίνωσε το μεγάλο του στόχο: «να ταξιδέψει με kayak από την Κεφαλλονιά στη Βενετία», περιέβαλε με μεγάλο θαυμασμό την προσπάθειά του.

Ο κ. Ποταμιάνος μάλιστα ενημέρωσε τα Μέλη της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνεδρίασης, όπου και αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχεδιασμό του ταξιδιού του, στις προετοιμασίες που είχε κάνει και στον εξοπλισμό του, δίνοντας όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον τίτλο που έδωσε ο ίδιος στο ταξίδι του «Ταξίδι για την Ειρήνη», ο συμπατριώτης μας θέλει να τονίσει την έννοια της ειρήνης και να συμμετάσχει με το δικό του τρόπο στην επέτειο των 70 χρόνων από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Aqui από τους Γερμανούς στο νησί μας.

Σε επικοινωνία μαζί του, μας ενημέρωσε ότι έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Αλβανία (προηγούμενος σταθμός του ο Άγιος Στέφανος στη Βόρεια Κέρκυρα) και μας έστειλε τις συντεταγμένες για να εντοπίσουμε στο χάρτη το ακριβές σημείο που βρίσκεται, κάτι που θα γίνεται στο εξής σε χρόνο που θα τον κρίνει ο ίδιος και θα τον επιτρέπουν οι συνθήκες του ταξιδιού του, ώστε να παρακολουθούμε την πορεία του ταξιδιού του.

Οι συντεταγμένες που μας έστειλε είναι : 39 56 15,2 N 19 56 10,1 E,

τις οποίες αν προβάλουμε στην αναζήτηση του προγράμματος Google Earth μας εντοπίζει την ακριβή θέση του. (Όπως φαίνεται πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραλία της Αλβανίας).

Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς είναι σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή της Βενετίας, έτσι ώστε η άφιξη του κ.Ποταμιάνου στη Γαληνοτάτη να αποτελέσει διεθνή είδηση.

Για το θέμα αυτό έχουμε τη συνεργασία της Δημοσιογράφου κ.Elisabetta Giudrinetti και της Προέδρου του Συλλόγου Mediterraneo κ.Milena Markoutza Messari.

Συγχαίρουμε τον κ.Ποταμιάνο για το εντυπωσιακό εγχείρημα του, που προβάλλει το «πνεύμα της Ειρήνης» στο διεθνή χώρο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι του και με το καλό να τον υποδεχθούμε στη Βενετία.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

Δεδομένης της πρωτοπόρου προσπάθειας του τολμηρού Κεφαλλονίτη Γιώργου Ποταμιάνου, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι Ειρήνης, από Κεφαλονιά με προορισμό την Ιταλία με μοναδικό εφόδιο ένα καγιάκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για αυτό το γενναίο εγχείρημα του συμπατριώτη μας και το οποίο τιμά και προβάλλει όλη την Περιφέρεια.

Ο Γιώργος Ποταμιάνος ο οποίος διασχίζει το Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, σήμερα βρίσκεται στην Αλβανία και συνεχίζει το ταξίδι του προς τη Βενετία .

Το Π Σ τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του αυτή η οποία αποτελεί ένα αξιόλογο διάβημα, στα χνάρια των μεγάλων επτανήσιων θαλασσοπόρων και αποδεικνύει περίτρανα ότι η ψυχή, το σθένος, το όραμα, η τόλμη και η μεγαλοσύνη ψυχής και πνεύματος που χαρακτηρίζουν τους συμπατριώτες μας διατηρούνται αλώβητα στο πέρασμα του χρόνου ενάντια στις συνθήκες που επιχειρούν να μας καταβάλουν.

Γιώργο καλό ταξίδι από όλους μας.!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο ταξίδι στο http://www.kefaloniatoday.com/kefalonitika/stin-alvania-eftase-kagiak-tou-o-giorgos-potamianos-83736.html