Τι ζητάει η αλεπού (Σπύρου) στο παζάρι (Γερμανία);

Θ.Γαλιατσάτος

Θ.Γαλιατσάτος

Κύριε Περιφερειάρχη

Με αφορμή την κριτική που σας ασκήσαμε επειδή πραγματοποιήσατε συναντήσεις με γερμανούς εκπροσώπους της Περιφέρειας Vorpommern – Rugen, εν κρύπτω, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συλλογικών οργάνων, διαμαρτυρηθήκατε γιατί σας ονομάσαμε «dealer» των γερμανικών συμφερόντων, γιατί σας προειδοποιήσαμε ότι βαδίζετε σε ολισθηρό δρόμο, ισχυριστήκατε εν τέλει ότι σας αδικούμε.

Δυστυχώς όμως, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν πέρασαν πάρα μόνο μερικές ημέρες για να επιβεβαιώσετε εσείς ο ίδιος με δελτίο τύπου τους φόβους και τις καταγγελίες μας για τον ρόλο που έχετε αναλάβει.

Και ομιλούμε για την επίσκεψή σας στην Γερμανία, και τα όσα αναφέρετε στο Δ.Τ. της ΠΙΝ 11/12/2012.

  • Ποιο συλλογικό όργανο της ΠΙΝ ενημερώσατε για το ταξίδι σας αυτό;
  • Ποιο συλλογικό όργανο της ΠΙΝ ενέκρινε την μετάβασή σας στο εξωτερικό και με ποια αιτιολογία;
  • Ποιος σας εξουσιοδότησε να προβαίνετε σε πράξεις εθνικής υποτέλειας απέναντί στην Μέρκελ, όπως το να ζητάτε από αυτήν την μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 19%;
  • Ποιος σας εξουσιοδότησε να λαμβάνετε εντολές, όπως ο ίδιος ομολογείτε, από την κα Μέρκελ να οργανώσετε κοινές παρουσίες και με άλλους Περιφερειάρχες για να μιλήσει η κα Μέρκελ;
  • Μήπως  αυτό δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του «dealer» των γερμανικών συμφερόντων που σας έχουμε αποδώσει;

Κε Περιφερειάρχη,

Επειδή η συμπεριφορά σας αυτή υπερβαίνει αφ ενός τις αρμοδιότητές σας και παραβιάζει τα καθήκοντά σας όπως αυτά αναφέρονται στα άρθρα 159 και 184 του Ν. 3852/2010, επειδή η έλλειψη διαφάνειας μας εμβάλλει σε ισχυρούς προβληματισμούς για τις προθέσεις σας, επειδή δεν επιθυμούμε να βρεθούμε ως πολίτες των Ιονίων Νήσων μπροστά σε αρνητικά τετελεσμένα και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε πλήρη, ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση των Συλλογικών Οργάνων της ΠΙΝ και των πολιτών της για το είδος και το περιεχόμενο των επαφών σας με την Γερμανική πλευρά και τις δεσμεύσεις που έχετε ενδεχομένως αναλάβει.

Στους Επτανήσιους, τους Απογόνους των Ριζοσπαστών κε Σπύρου δεν ταιριάζει ο «νεοραγιαδισμός» που σηματοδοτεί η πολιτική σας απέναντι στους Γερμανούς εκπροσώπους της νέας τάξης πραγμάτων.

email