Το απίστευτο παρασκήνιο της ερώτησης της Μαρίας Δεναξά για το Grexit σε Μέρκελ- Ολάντ

Grexit

Grexit.

Ένα μίνι… πραξικόπημα, με τη βοήθεια των Γάλλων συναδέλφων της χρειάστηκε να κάνει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, προκειμένου να μπει στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και να υποβάλει ερώτηση περί Grexit στον Φ. Ολάντ και στην Α. Μέρκελ!

Η γερμανική αποστολή είχε βάλει εμπάργκο εξαρχής στους Έλληνες δημοσιογράφους, απαιτώντας να τεθούν μόνο 2 ερωτήσεις από Γάλλους δημοσιογράφους και 2 από Γερμανούς δημοσιογράφους, απαίτηση που έγινε δεκτή, αν και με ενόχληση από το Ελιζέ. Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι συνεννοήθηκε, ωστόσο, με τους Γάλλους συναδέλφους της και μια από τις ερωτήσεις της γαλλικής πλευράς παραχωρήθηκε στην Ελληνίδα ρεπόρτερ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει ούτε η Α. Μέρκελ ούτε ο Φ. Ολάντ. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά από την ερώτηση για το Grexit, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε “καρφώσει” με το βλέμμα της την δημοσιογράφο. Σημειωτέον ότι η Μ. Δεναξά, βγήκε από την αίθουσα πριν καν προλάβει να ακούσει τη μετάφραση των δηλώσεων της Α. Μέρκελ, προκειμένου να μην προκληθεί… διπλωματικό επεισόδιο.

Για την ιστορία, ο Φ. Ολάντ απάντησε πως η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να γίνει το παν- κι από τις δύο πλευρές- ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή συνοχή στην Ευρωζώνη, ενώ η Α. Μέρκελ ήταν πιο “στρογγυλή” σημειώνοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας και των άλλων χωρών είναι πως προσπαθούν να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr