Το ΚΚΕ, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Ροβεσπιέρος

Ελληνική Επανάσταση

Ελληνική Επανάσταση

Η ένταση που υπήρξε στη Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη το μεσημέρι προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο κ. Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής απαιτούσε να αποστείλει η Βουλή των Ελλήνων, με έξοδα της Βουλής (και κατ΄επέκταση των φορολογουμένων), επτά βουλευτές  στη Νέα Υόρκη για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επτά βουλευτές στη Νέα Υόρκη με τα έξοδα όλα πληρωμένα ε, δεν είναι και μικρή υπόθεση…

***
 Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο (και οικονομικότατο) «όχι» στον βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, κάτι που δυσαρέστησε τον κ. Παππά, που όπως μου έλεγαν βουλευτές άλλων κομμάτων ήθελε πάσει θυσία να νομιμοποιήσει (με τον μανδύα μάλιστα της Βουλής των Ελλήνων) την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη, εκεί που όπως ενθυμείστε επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ανοίξουν γραφεία και είδαν την πλάτη των ομογενών.
***
Τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει το ΚΚΕ, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Ροβεσπιέρος, ο Παπαφλέσσας, ο Μωάμεθ και το ΠΑΜΕ με τον κ. Β. Πολύδωρα; Καμία θα πείτε. Και όμως, όλοι αυτοί πρωταγωνιστούν σ΄ένα νέο πολιτικό σίριαλ για το ποιος κήρυξε την Επανάσταση του ΄21, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο την οικονομική κρίση και τις επιταγές της τρόικας, τουλάχιστον έως τις 25 Μαρτίου.
***
«Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας». Αυτό αναφέρεται σε επιστολή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που διανεμήθηκε στα σχολεία της Πάτρας ενό ψει της εθνικής επετείου, ανάβοντας νέες φωτιές στο πολιτικό σύστημα.
***
Στη μακροσκελή επιστολή (εκτός εάν πρόκειται περί προβοκάτσιας ) των εκπαιδευτικών που ανήκουν στο ΠΑΜΕ  αναφέρεται ακόμα ότι «η επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδεόταν με την απελευθέρωση. Όλοι οι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της επανάστασης. Μάλιστα υπήρχαν Έλληνες που ήταν μέρος του Οθωμανικού Συστήματος εξουσίας». Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι «το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας. Το 1940 κάποιοι έλεγαν, ” οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” και συνεργάστηκαν με τους φασίστες. Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής».
***
 Βρήκαμε θέμα, θα πείτε, τώρα να ασχολούμαστε αφού οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επιμένουν για τις απόψεις τους για την 25η Μαρτίου, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα  με το όνομά τους». Και απευθυνόμενοι στους μαθητές και στις μαθήτριές τους αναφέρουν: «Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25 Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελεποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους; Η απάντηση είναι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική εορτή η ημέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα…».
***
Έχει και άλλα αυτή η επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές τους, σημειώνοντας ότι η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης και ότι όταν ο Παπαφλέσσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση «ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Μάλιστα είχε πει: ” Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου..». Να σημειώσω, γιατί νομίζω έχει σημασία και τον τίτλο της επιστολής: « Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!»
***
Σας προειδοποίησα ότι βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε. Και ξέρετε γιατί; Υπήρξε η πρώτη αντίδραση Ο κ. Β. Πολύδωρας φάνηκε να εξοργίζεται από την επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και λέει ότι «εκφράζουν ένα πνεύμα επιθετικό ανιστόριτο και βλάσφημο». Και επισημαίνει ότι «την ώρα που χρειάζεται φωτισμός των σημείων εθνικής συμφωνίας και εθνικής  συνέγερσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αυτή την ώρα οι συντάκτες της επιστολής διασπείρουν διχαστικά μηνύματα. Λυπούμαι και καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές».
***
Θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο «Νουθεσίες προς βουλευτές για κανόνες ορθής νομοθέτησης». Ο λόγος για τα εγκαίνια του ετήσιου «Μοντέλου Ευρωκοινοβουλίου» (EuroSimulation), δηλαδή του συνεδρίου προσομοίωσης των διαδικασιών του Ευρωκοινοβουλίου και άλλων κοινοτικών οργάνων, που έγιναν στην Παλαιά Βουλή. Εκεί, λοιπόν, μίλησε ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Αθ. Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη «να ακολουθεί η νομοθετική λειτουργία τους κανόνες ορθής νομοθέτησης», υποδηλώνοντας έτσι ότι αυτό δεν γίνεται…
***
Μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές «να εντοπίζουν ποιο είναι κάθε φορά το προς επίλυση πρόβλημα και εάν αυτό είναι πράγματι πρόβλημα» και «να αναρωτιούνται εάν όντως ένας νέος νόμος είναι η καλύτερη λύση για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό», όπως και «να διαβουλεύονται με τους εκπροσώπους της κοινωνίας και ειδικά αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα». Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου τους κάλεσε «να σκέφτονται τυχόν παρενέργειες από τη νομοθετική πρωτοβουλία» και επίσης «να ελέγχουν εάν εφαρμόζεται ο νόμος αφού τον ψηφίσουν και να τον διορθώνουν έγκαιρα όποτε απαιτείται». Δηλαδή, σαν να λέμε πολύ απλά, τους κάλεσε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!
***
 Επιμένει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινόςστην εκδοχή ότι ψήφισε «παρών» στην άρση της ασυλίας του κ. Ηλ. Κασιδιάρη επειδή δεν είχε ακούσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απολογείται. Στο ΠαΣοΚ, μαθαίνω ότι δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σ΄αυτά που λέει ο κ. Κρεμαστινός, αν και μερικοί λένε ότι αφού δεν άκουσε την απολογία του κ. Κασιδιάρη και δεν ήταν στην αίθουσα, ας μην ψήφιζε, ήταν καλύτερα έτσι, παρά να ψηφίσει «παρών». Με γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Κρεμαστινός επιχειρεί να τα «μαζέψει» σημειώνοντας ότι«αποδοκιμάζει την πράξη βίας την οποία θα κρίνει η Δικαιοσύνη» και καταλήγει (προφανώς για να ισορροπήσει το θέμα)  «ότι ο βουλευτής πρέπει να ακούει και τις δύο πλευρές και να αποφασίζει. Δεν τις άκουσε όμως και αποφάσισε, γιατί, όπως είπαν βουλευτές του ΠαΣοΚ, και το «παρών» είναι ψήφος και στη συγκεκριμένη περίπτωση «βόλευε» τον κ. Κασιδιάρη.
***

Ο δε άλλος, που είναι και Γραμματέας της ΝΔ, ο κ. Εμ. Κεφαλογιάννης, που ψήφισε εναντίον της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή, δηλώνει ότι δεν παραιτείται από Γραμματέας και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως λέει «οι εκλεγμένοι δεν παρατούνται, εντάξει;» Και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ξαναγίνει η ψηφοφορία τι θα κάνει; Απάντησε ως εξής αφήνοντας όλους έκπληκτους: «Θα ψήφιζα να παραπεμμφθεί βέβαια. Του δώσαμε μία ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη και δεν ζήτησε…».

email
Πηγή άρθρου: Βηματοδότης tovima.gr