Τόμας Βίζερ: «Πρώτα θα πάω για σκι και μετά θα τα βρούμε με την Ελλάδα»

Skier

Skier.Πήγη φώτο:( Royalty-Free/Corbis)

Για σκι δήλωσε πως θα πάει ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, πριν «τα βρει με την Ελλάδα» το χάσμα της οποίας με την τρόικα είναι τεράστιο, όπως είπε. Ο Βίζερ, ο οποίος ήθελε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, αλλά το όνομά του αποκαλύφθηκε από το «Έθνος», σημείωσε πως η Ελλάδα σημειώνει «αργή πρόοδο» στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ, που υπολείπεται από τη δόση του Ιουλίου.

«Υπάρχει χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2014. Χωρίς συμφωνία, οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να γνωρίζουν τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2014″, είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πολύ μακριά από την επίτευξη συμφωνίας», ανέφερε ο πρόεδρος του EuroWorking Group σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν θα υπάρξει συμφωνία ακόμη και τον Δεκέμβριο. «Στενεύουν τα περιθώρια» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι όσο η ελληνική πλευρά καθυστερεί δεν θα εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις των δανείων.

Εκνευρίστηκε ο Στουρνάρας

«Οποιος έκανε αυτή τη δήλωση, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του», είπε ο Γιαννης Στουρνάρας και πρόσθεσε στα περί απόστασης μεταξύ των δύο πλευρών: «Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».

email
Πηγή άρθρου: koutipandoras.gr