Βολές Ε.Κεκάτου κατά ιστοσελίδας για παραπληροφόρηση

Prof H.Warneke- Ε.Κεκάτος

Prof H.Warneke- Ε.Κεκάτος

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα σχόλια, τις επισημάνσεις και τις υποδείξεις του ηλεκτρονικού και έντυπου τοπικού τύπου σε θέματα Τουριστικής πολιτικής.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χρήσιμα και απαραίτητα για την περαιτέρω βελτίωση της επικοινωνιακής εικόνας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η εμμονή όμως ενός συγκεκριμένου ηλεκτρονικού para-site-press να προβάλλει και να πανηγυρίζει σε κάθε υποτιθέμενη «απώλεια» στον Τουρισμό του Νησιού και αντιθέτως να «πέφτει σε κατάθλιψη» σε κάθε «επιτυχία» , μας υποχρεώνει από σεβασμό στο κοινό να υπενθυμίσουμε τα κάτωθι.

Η κορυφαία ανάπτυξη του Τουρισμού στο Νησί μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς ,που εκφράζεται μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Επισημαίνουμε ορισμένα από τα σημεία που σκιαγραφούν την τουριστική πολιτική του Δήμου μας, εν γνώσει ότι θα βυθίσουμε σε «βαθιά κατάθλιψη» το συγκεκριμένο para-site-press, που αγωνίζεται επιμόνως να καταστρέψει όλα όσα με επιμέλεια, στόχευση, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται με όφελος όλων των κατοίκων του Νησιού μας.

Αναφέρουμε ενδεικτικώς :

-την κατάταξη της Κεφαλονιάς στην 2η θέση της Ευρώπης από το Διεθνή Τουριστικό Οργανισμό TripAdvisor.

-τη Βράβευσή του Νησιού , ως ποιοτικός προορισμός, από το Διεθνή Οργανισμό Quality Coast

-την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου στις 26 Μαρτίου 2013 για τις Διεθνείς Πτήσεις και στις 31 Μαρτίου 2013 για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας

-τη συνεργασία με την Ρώσικη Αγορά, που προσθέτει την αεροπορική σύνδεση και με τη Μόσχα εκτός της Αγίας Πετρούπολης, επιτυγχάνοντας 120% αύξηση των Τουριστών – Επισκεπτών από τη Ρωσία (κ.Αθ.Καραπέτσας).

-τη συνεργασία με τη Γερμανία, που προσθέτει αεροπορικές πτήσεις από διάφορες Γερμανικές Πόλεις

-την ανάπτυξη της σύνδεσης με την Ιταλία με πτήσεις και από Ρώμη

-το «άνοιγμα» στην Πολωνία με κατ’ευθείαν αεροπορική σύνδεση (κ.Ν.Γιουλάτος, κ.Αθ.Καραπέτσας)

-το διπλασιασμό των πτήσεων από Ρουμανία (.κ.Κ..Γασπαράτος)

-τη Φιλοξενία Δημοσιογραφικής Αποστολής (κ.Γ.Στρίντζης)

-την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού με ανάδειξη του Ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα

-τη συνεχή παρουσία του Νησιού στον Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με δημοσιεύσεις, αρθρογραφία και ειδικά αφιερώματα για το Νησί μας.

-τη δημιουργία του δικτύου Ring Rise Network, που θα αποτελεί έναν Ευρωπαϊκό μηχανισμό διαρκείας προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του Νησιού μας, που θα λειτουργεί με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

-τη συνεργασία με Προσωπικότητες, όπως ο διεθνής τενόρος Andrea Bocelli, ως Πολιτιστικούς Πρέσβεις της Κεφαλονιάς.

Το Δελτίο Τύπου συνοδεύουν 2 φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνεργασία με τον Καθηγητή Heinz Warnecke, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ιστορική έρευνα για το Ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στην Κεφαλονιά και από την υποδοχή του πρώτου Κρουαζιεροπλοίου, που άνοιξε την Τουριστική περίοδο του Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού 

email