Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αποχαρακτηρισμό του Νομού ως σεισμόπληκτου

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων του Νομού, Μαθητικά Συμβούλια, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, έδωσαν «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αποχαρακτηρισμό του Νομού, ως σεισμόπληκτου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την παρουσία του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του Αντιπεριφερειάρχη. Οι μαζικοί φορείς έφεραν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σεισμόπληκτος λαός του Νομού και τα παιδιά του. Ιδιαίτερα ανέδειξαν το «τέλμα» στα έργα που αφορούν τις σχολικές υποδομές, στην αντισεισμική θωράκιση και τόνισαν ότι απαιτούν λύσεις και αντισταθμιστικά μέτρα, όπως την ΠΔΣ και την ποσόστωση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Κατάγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιλεξιμότητας και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν χρηματοδοτεί με κρατικά κονδύλια αυτές τις αναγκαίες υποδομές. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον αποχαρακτηρισμό, διαχωρίζει τους σεισμόπληκτους σε «παλιούς» και «νέους» προκειμένου να μηδενίσει τη μέριμνα για τους «παλιούς» και να δώσει «ακάλυπτες επιταγές» υποσχέσεων στους «νέους». Οι φορείς τόνισαν ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) και της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που φέτος δεν έχουν καν πάρει θέση τα συμβούλιά τους για τα προβλήματα αυτά.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων. Ωστόσο, ο μεν πρώτος προσπάθησε να αποσυνδέσει τα ζητήματα από τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να κρύψει το για ποιους υπάρχουν και το για ποιους δεν υπάρχουν λεφτά και να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη. Ο δεύτερος προσπάθησε να παρουσιάσει το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού ως «τεχνικού χαρακτήρα», με βάση το «σεισμικό γεγονός» ενώ είπε και ότι «η Κεφαλονιά δεν έχει αποχαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτη από το σεισμό του 1953»!!! Η συζήτηση αποκάλυψε ότι τίποτε δεν έχει προχωρήσει από τα αναγκαία έργα, αφού τα λεφτά που είχαν αφαιρεθεί από τους κωδικούς δεν έχουν επανέλθει.

Κάτω από την πίεση του μαζικού κινήματος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25/2 (5.30 μμ) και από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη δεσμεύτηκαν να υπάρξει παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας με ραντεβού την Παρασκευή.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email