Παράσταση για αυθαιρεσίες σε βάρος συναδέλφων

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων η οποία γίνεται σχεδιασμένα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι κατευθύνσεις ΕΕ – κεφαλαίου, που συμπυκνώνονται στα μνημόνια αλλά και στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, περιλαμβάνουν (μεταξύ των άλλων) περιορισμό προσλήψεων. Η προσπάθεια για «κουκούλωμα» των κενών οδηγεί στην καταστρατήγηση μιας σειράς δικαιωμάτων που αφορούν τις οργανικές θέσεις, τις τοποθετήσεις, τις διαθέσεις, τον καθορισμό υπευθύνων εργαστηρίων, ακόμη και τις αναθέσεις μαθημάτων. Οι συνάδελφοι μετατρέπονται σε λάστιχο. Οι αλχημείες για να εμφανιστεί μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας οδηγούν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τα πιο ευάλωτα σχολεία και δομές εκπαίδευσης (πχ περιφερειακά, ειδική αγωγή), είναι σε βάρος των μαθητών. Οι διοικήσεις της εκπαίδευσης αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τις κυβερνητικές εντολές με κραυγαλέο τρόπο.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πραγματοποιήσει για το σκοπό αυτό

παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη και ώρα 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ).

(Σημ. θα έχει προηγηθεί η παράσταση για τις μεταφορές στην Περιφέρεια τις 13:00).

Καλούμε τους συνάδελφους να δώσουν το «παρών».

Αργοστόλι 29/09/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης
email