“Παράθυρο” συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Καμμένος

Π.Καμμένος

Π.Καμμένος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από τη Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί περιοδεία, χαρακτηρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη ως «καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής», ενώ ανέφερε ότι λύση για Μέρκελ και Σόιμπλε δεν είναι το «κούρεμα» του χρέους αλλά το «κούρεμα» καταθέσεων» όπως στην Κύπρο

Σχετικά με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια μελλοντική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πρόγραμμα για όλα τα υπουργεία και είμαστε έτοιμοι, αν μας δώσει ο ελληνικός λαός την ψήφο του. Στα θέματα εθνικής κυριαρχίας έχουμε σημαντικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ». Έφερε σαν παράδειγμα το θέμα των μειονοτήτων στην Θράκη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαντικές προόδους, απομονώνοντας εξτρεμιστικές φωνές από στελέχη του κόμματος του. Επίσης, ο κ. Κάμμενος έκανε λόγο για «κολοτούμπα» του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι από πολέμιος του Μνημονίου έγινε, σε μια νύχτα, συνέταιρος του κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι η Ελλάδα λειτούργησε σαν «πυροκροτητής» της κρίσης σε όλη την Ευρώπη.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μια νεοναζιστική οργάνωση και τόνισε ότι αν είναι εγκληματική θα το κρίνουν οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη «καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής», που άνοιξαν τον δρόμο για αύξηση των ποσοστών του συγκεκριμένου κόμματος με την υπουργοποίησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης είναι καθοδηγητές της Χ.Α. Και οι δύο υπουργοποιήθηκαν επί Παπαδήμου με συμφωνία Σαμαρά- Βενιζέλου. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Βορίδης διαδέχτηκε τον κ. Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της Ε.Π.Ε.Ν. και ο κ. Γεωργιάδης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή Πλεύρη, πρώην αρχηγού της 4ης Αυγούστου και ο κύριος διακινητής του βιβλίου του, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την διεθνή κοινότητα ως αντισημιτικό και ρατσιστικό».

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας: «Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί θα λάβει νέα μέτρα, με μειώσεις μισθών και θα έχουμε και νέα μνημόνια, όπως είχα προβλέψει και τα προηγούμενα».

Σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους, σχολίασε: «Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, τα “αφεντικά” του κ. Στουρνάρα, δεν θα δεχθούν “κούρεμα” του χρέους. Η λύση γι’ αυτούς είναι το “κούρεμα” των καταθέσεων, ακριβώς όπως έγινε στην Κύπρο».

Περιοδεία στο νησί

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τις αρχές του τόπου, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, στον οποίο δεσμεύθηκε ότι θα κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή αλλά και ότι θα συναντήσει τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του μοναστηριού που βρίσκεται στο νησί Στροφάδες, ώστε να προχωρήσει η ανακατασκευή του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Στ. Μποζίκη, του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΖ), Παν. Αβράμη και του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), Α. Ξένου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το κρίσιμο θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη θέση Σκοπός και οι καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού ο χώρος βρίσκεται εντός του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου.

Ακολούθως, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, και τόνισε ότι έργο προτεραιότητας είναι η προβλήτα πρόσβασης κρουαζιερόπλοιων, χαρακτηρίζοντας το έργο στρατηγικής σημασίας για το νησί, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι, το οποίο στερείται υποδομών για την αγκυροβόληση σκαφών αναψυχής. Επισήμανε ότι το λιμάνι της Ζακύνθου μπορεί να γίνει πόλος έλξης τουριστών από τη γειτονική Ιταλία και όχι μόνο.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr