Παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ

Γ. Βαρουφάκης

Γ. Βαρουφάκης

Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η απουσία μου που θα «εκτιμούσαν» οι εταίροι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας, τονίζει ο πρώην υπουργός. Καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Τσίπρα. Τιμή μου η απαίτηση των δανειστών. Ευχαριστήρια Τσίπρα για την προσφορά του.
Παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ
Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε ανάρτηση στο blog του και στον λογαριασμό του στο Twitter, με τίτλο “Minister No More!”, γράφει μεταξύ άλλων ότι “λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ήρθε εις γνώση μου μια προτίμηση ορισμένων συμμετεχόντων του Eurogroup και άλλων “εταίρων” για την… “απουσία” μου από τη συνεδρίασή του. Μια ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι θα ήταν πιθανώς βοηθητική για την επίτευξη συμφωνίας. Για τον λόγο αυτόν αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα”.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο αντικαταστάτης του κ. Βαρουφάκη θα ανακοινωθεί μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, δείχνοντας ότι στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 θα συζητηθεί και το όνομα του επόμενου υπουργού οικονομικών.

Η ανακοίνωση του Γ. Βαρουφάκη:

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία -επίλυση- με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

«Ευχαριστώ» από Τσίπρα για την αδιάκοπη προσπάθεια

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως Υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του».

email
Πηγή άρθρου: euro2day.gr