Παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Θεοφιλάτου

Βαγγέλης Θεοφιλάτος

Βαγγέλης Θεοφιλάτος

Κύριε Δήμαρχε ,

Σας υποβάλλω δημοσίως την παραίτησή μου, από τη θέση του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς .

Επειδή, η ψυχή μου είναι πεπεισμένη , από πολλές μικρές λεπτομέρειες, ( εξ όνυχος, το λέοντα ), περί της ελείψεως εμπιστοσύνης σας, στο πρόσωπό μου και των ικανοτήτων μου, πέραν και μακράν των πτεροέντων, ομηρικώς ,λόγων σας …..

Επειδή η ώρα στο Ληξούρι και την Παλική είναι ώρα μηδέν και ισοπέδωσης, πέραν των κτιρίων και υποδομών της, στην κυριολεξία, της οικονομικής της ζωής , ΑΛΛΑ και μια μοναδική ευκαιρία, (κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες), μετά την επούλωση των πληγών της ,να προχωρήσει με απόλυτη, απολυτότατη απαίτηση, σ ‘ ένα αναπτυξιακό και άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο, για ένα εξισορροπιστικό οικονομικό μέλλον ,εντός της οικονομικής ζωής της Κεφαλονιάς……..

π.χ. Το κατεστραμένο λιμάνι του Ληξουριού, δεν μπορεί , είναι αδιανοήτως απαράδεκτο ,να έχει ανατεθεί και να σχεδιάζεται ήδη, ( τυχαία το πληροφορήθηκα ), προς σύντομη αποκατάστασή του, τεχνικά και αισθητικά, ίσως και λειτουργικά καλύτερο, χωρίς την πολιτική εντολή και βούληση , για ένα μπαστούνι πρόσβασης της πολυπόθητης οικονομικής σκόνης, των τουριστών των κρουαζιερόπλοιων…….

Επειδή συμβαίνει να έχετε χάσει τόσους πολιτικούς σας φίλους στην Παλική ,εξ αιτίας του χειρισμού μου με την υπόθεση των Ρομά…..Και άλλων ατυχών χειρισμών μου…..

Επειδή το Ληξούρι και η Παλική χρειάζονται, ειδικά τούτη, την τρομακτικά δύσκολη ώρα, δυνατότατη εκπροσώπηση, σε υπερθετικό βαθμό κι εσείς για να πετύχετε στη δύσκολη αυτή αποστολή , αντιδήμαρχο ή αντιδημαρχίνα, της απολύτου εμπιστοσύνης σας και κατά πολύ ικανότερο εμού………..

Επειδή μπορεί στα πλαίσια της μικροπολιτικής συγκυρίας ,( εκλογές συντόμως),να μην επιθυμείτε ρήξεις ούτε και με μια αποτυχημένη σας επιλογή , όπως η ασήμαντη ταπεινότητά μου, σας απαλάσσω της ρήξεως τούτης, αυτοβούλως………

Αυτό μου επιτάσει η συνείδηση η ψυχή και οι ανάγκες τούτου του τόπου.

Ας ηχήσουν χαρμόσυνα, οι καμπάνες τωνπροσωπικών μου αντιπάλων εντός ή εκτός των τειχών, δικαίως ή αδίκως…..Κυρίως των εντός……

Ζητώ συγνώμη , από κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη ή συμπολίτισσα, για τις όποιες ολιγωρίες ή παραλείψεις μου, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Μετά τιμής

Θεοφιλάτος Ευάγγελος του Αθηναγόρα

email