Παρουσιάζουν την Τετάρτη την Ε.ΛΑ.Δ.Α.

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης. Ιδρύει κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών.(Πηγή φώτο:tovima.gr)

Tην Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206) θα γίνει η παρουσίαση της νέας κίνησης από τους Μανώλη Γλέζο, Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Κασιμάτη. Με δήλωσή τους οι «3» καλούν «να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν». Πρόκειται για την Ε.ΛΑ.Δ.Α., την «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», στο πρώτο κείμενο της οποίας που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες.

Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο.

Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας».

Πηγή άρθρου: newsbomb.gr