“Πράσινο φως” από Σαμαρά για τα νέα μέτρα

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς.Πηγή φώτο:(972.gr)

“Κλείδωσαν” στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα την Τρίτη – λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη γενική απεργία – τόσο το πακέτο περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ, όσο και το φορολογικό πακέτο που αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Απομένει πλέον η επικύρωσή τους από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και η δρομολόγησή τους για τη Βουλή.

Την Τετάρτη ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, εν όψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα την Πέμπτη.

Στο επώδυνο και σκληρό πακέτο, για το οποίο έδωσε το “πράσινο φως” ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, όλα τα δημοσιονομικά μέτρα εκτός των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ.: μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης), ενώ αποσύρθηκε η πρόταση για κλιμακούμενο έκτακτο φόρο, αλλά θα εφαρμοσθεί η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να εξασφαλίσει τη συμφωνία των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων, ώστε το νέο πακέτο μέτρων να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.

Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και επέλθει συμφωνία των αρχηγών, ενδέχεται το πακέτο των μέτρων να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr