Προ των πυλών της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, συνεδριάζει η Δημοκρατική Συμμαχία

Μπακογιάννη-Σαμαράς

Μπακογιάννη-Σαμαράς.(Πηγή φωτογραφίας:neapolitika.wordpress.com)

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός της ημέρας. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ θα συναντηθεί στις 14:30 με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Πληροφορίες των Νέων αναφέρουν πως η συμφωνία που έχει οριστικοποιηθεί προβλέπει ότι η ΔΗΣΥ δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά η Ντ. Μπακογιάννη και άλλα στελέχη του κόμματος (Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Κοντογιάννης) θα συμπεριληφθούν σε εκλόγιμες θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο κ. Μαρκογιάννακης σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά, ο κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ενώ ο κ. Κοντογιάννης σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η συμφωνία ΝΔ – ΔΗΣΥ συνοδεύεται από πλαίσιο πέντε σημείων, το οποίο θα επικαλείται το φιλελεύθερο στίγμα των δύο κομμάτων, την αναγκαιότητα να παραμείνει η χώρα στον δρόμο της Ευρώπης και στη ζώνη του ευρώ, την πρόθεσή τους να στηρίξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας κ.ά.), ενώ θα προβάλλει και την ανάγκη για στροφή της δανειακής σύμβασης υπέρ της ανάπτυξης και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

email
Πηγή άρθρου: in.gr