Προθεσμία έλαβαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη.

Προθεσμία για να απολογηθούν από την Τετάρτη 25/4 έως και την Παρασκευή, 27 του μηνός, ζήτησαν και έλαβαν και οι δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για τις παράνομες αμοιβές του από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στον ανακριτή η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αργότερα προσήλθε η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και αυτή την ώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προθεσμιών.

Μάλιστα, η κ. Σταμάτη προσερχόμενη στο ανακριτικό γραφείο αποδοκιμάστηκε από μια γυναίκα παρευρισκόμενη στον χώρο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή είναι και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, που έλαβε προθεσμία για την άλλη Πέμπτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Nobilis από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής, αφού μελετήσει τα ευρήματα- κατασχεθέντα από ελέγχους στα σπίτια των εμπλεκομένων, θα κρίνει εάν στην υπόθεση θα απαγγείλει νέες κατηγορίες που να αφορούν τη διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς και αν προκύπτει ποινική εμπλοκή και για άλλα πρόσωπα, πλην των 15 ήδη κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανάκριση για την υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες που ορίζει ο νέος νόμος για τις δικογραφίες που αφορούν διαφθορά αξιωματούχων.

Τα στοιχεία για σύζυγο και κόρη

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, καλείται ενώπιον της Δικαιοσύνης να λογοδοτήσει για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από εξωχώρια που η ιδιοκτησία της αποδίδεται στον πρώην υπουργό.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Για την κ. Βίκυ Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr