Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Συμφώνησαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

21:54 Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΝΔ με την Γ. Γ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα του είπε πως δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν αφού τα δύο κόμματα έχουν πολλές διαφορές.

21:37 Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν έθεσαν θέμα για το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρο της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα είναι και ο Πρωθυπουργός κάτι στο οποίο δεν διαφώνησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Έντονες ζημώσεις για τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν την κυβέρνηση.

21:15
 «Επικοδομητική» χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τον Φ. Κουβέλη ο Α. Σαμαράς. Θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ21:10 
Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Κοινός παρονομαστής και των δύο ήταν η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση. Ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία τόσο σε επίπεδο προγράμματος όσο και στα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμα υπουργεία. Παράλληλα επανέλαβε και τις 7 θέσεις τις οποίες έχει θέσει από την πρώτη στιγμή η ΔΗΜΑΡ.

20:32 Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

πλάνα χωρίς ήχο

20:10 Αναχώρησε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή διεκόπη και θα συνεχιστεί μόλις επιστρέψει ο κ. Κουβέλης από την συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του κόμματος του. 

19:39 «Βρίσκονται σε καλό δρόμο οι συνομιλίες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρέπει οπωσδήποτε εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές. Με τον κ. Καμμένο κατάλαβα ότι προσωπικά τουλάχιστον δεν επιθυμεί καμία συνεργασία, δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και βέβαια επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο.

19:15 Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Π. Καμμένο η οποία κράτησε 15 λεπτά. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε Οικουμενική με πρόσωπο κοινής αποδοχής κάτι το οποίο δεν δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

19:25 «Συζητήσαμε την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Συζητήσαμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς και μας είπε ότι θέλει ο ίδιος ως αρχηγός του πρώτου κόμματος να γίνει πρωθυπουργός» είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με αυτούς τους όρους και υπογράμμισε ότι η αίσθηση που αποκόμισε από τον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι δεν θα αναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου.

19:00 Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει δηλώσει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις θέσεις του κόμματος του. Η αμηχανία έκδηλη στα πρόσωπα και των δύο.

18:45 Θετικά μηνύματα από την συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Μέχρι αύριο το βράδυ θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι προκλητική και ανέυθυνη η στάση του. Έμεινε απ έξω για να περιμένει την αποτυχία της κυβέρνησης» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος».

18:45 Σε εξέλιξη οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

18:33 
Μόλις 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών. Από στιγμή σε στιγμή οι δηλώσεις Βενιζέλου

18:20 
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει δηλώσεις

18:00 
Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

(Δείτε πλάνα χωρίς ήχο)

17:52 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην βουλή και από στιγμή σε στιγμή αρχίζει η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Α. Σαμαράς: Κυβέρνηση σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα 

Το κρίσιμο τετ – α – τετ του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να μην αφήσει αυτή την διερευνητική εντολή να πάει χαμένη και αναμένεται να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου η χώρα να έχει κυβέρνηση με την όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη. Τα περιθώρια για την οικονομία στενεύουν δραματικά και ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει πως σήμερα το βράδυ θα υπάρξουν θετικά μηνύματα.

Το μόνο προαπαιτούμενο που έχει θέσει ευθύς εξ αρχής είναι τα κόμματα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα να επιθυμούν την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την παραμονή της στην χώρα του ευρώ. Θεωρεί επίσης δεδομένο πως θα είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός. «Η ΝΔ πέτυχε μια καθαρή νίκη, δεν μπορεί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να μην είναι και Πρωθυπουργός» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του.

«Ο Α. Σαμαράς θα καλέσει το σύνολο των πολιτικών αρχηγών για να συνομιλήσει μαζί τους. Δεν θα κάνει μια επιλεκτική επικοινωνία και επιλεκτικού χαρακτήρα συναντήσεις» είπε ο γραμματέας της ΝΔ  Α. Λυκουρέντζος μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm στους 97.8 

Επίσης οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα βγει «λευκός καπνός» καθώς κανένα από τα φιλοευρωπαικά κόμματα αυτή την φορά δεν θα ρισκάρει στο να μην σχηματιστεί αυτή την φορά κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε εκλογές.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα με τον Πάνο Καμμένο και στις 8:30 με τον Φώτη Κουβέλη.

email
Πηγή άρθρου: real.gr