Προβληματισμένος με τις εξελίξεις στην Ελλάδα δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς

Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και πραγματοποίησε μπαράζ επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 17:00 το απόγευμα ο Μάρτιν Σουλτς θα εκφωνήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Ο κ.Σουλτς σε όλες του τις επαφές τόνισε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Ακούω για αποδέσμευση από το μνημόνιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι του Eurogroup και του Ecofin, είπε, σύμφωνα με πηγές του Mega.

Ο κ.Σουλτς συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

«Δεν είναι παιχνίδι για μικρά παιδιά, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ.Σαμαράς τόνισε τη θέση της ΝΔ που είναι παραμονή στο ευρώ και αλλαγές στο μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση μαζί του είπε: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές».

Πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σουλτς είχε δηλώσει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: «Ο κ. Σουλτς ξέρει το πρόβλημα της Ελλάδας. Η διαπραγμάτευση είναι δυναμική. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά του προγράμματος και να κρατήσουμε τα θετικά».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι το μνημόνιο οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση.

email
Πηγή άρθρου: in.gr