Ψηφοδέλτια ισορροπίας για τη ΝΔ

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

Χωρίς εκπλήξεις ή ανατροπές τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ισορροπίες λίγο πριν την κάλπη επέλεξε ο Αντ. Σαμαράς που αφήνει τη Μαγνησία για την Περιφέρεια Αττικής. Αλλαγές σε Κεφαλλονιά και Ηλεία.

Με βασικό στόχο να μην ξεσπάσει ούτε ένα μέτωπο πριν από τις κάλπες και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» όποια είχαν ανοίξει πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την τακτική των ισορροπιών για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κάνοντας μόνο δυο αλλαγές σε Κεφαλλονιά και Ηλεία – όπως και στις περιφέρειες υπήρξαν γκρίνιες και πιέσεις για διαφορετικούς λόγους.

Τα ψηφοδέλτια που δίνονται στη δημοσιότητα δεν έχουν δραματικές αλλαγές: Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και όχι στη Μαγνησία όπως στις προηγούμενες εκλογές ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του κάτι που σημαίνει ότι οι «γαλάζιοι» του Υπολοίπου θα πρέπει να… κοιμούνται ήσυχοι.

Τα στελέχη που πήραν «μεταγραφή» από τη Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ με εξαίρεση την Ντόρα Μπακογιάννη που τοποθετείται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η σειρά του οποίου (Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης) δεν αλλάζει, προκάλεσαν ένα μικρό ντόμινο αλλαγών σε συγκεκριμένους νομούς με πιο περίπλοκη την περίπτωση της Ηλείας.

Εκεί όπου ο Γ. Κοντογιάννης τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες… φρόντισε ούτως ώστε η Συγγρού να ενημερωθεί για το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ηλεία από τη «σφήνα» του κ. Κοντογιάννη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στην Κεφαλλονιά. Η μονοεδρική στις εκλογές του Μαΐου χάθηκε και ο κ. Σαμαράς με προσωπική του απόφαση επανέφερε τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτο και μάλιστα ως πρώτο στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφήνοντας πίσω τους Μ. Βολουδάκη, Κ. Βιρβιδάκη και Κ. Γύπαρη ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Κάτω από τον Ανδρέα Ψυχάρη τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης στην Α’ Αθηνών σε μία προσπάθεια να μη διαταραχθούν οι εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες της συγκεκριμένης περιφέρειας –ισορροπίες που ήδη… διαταράχθηκαν από την πρωτιά της Ο. Κεφαλογιάννη και τη δεύτερη θέση του Δ. Αβραμόπουλου.

email
Πηγή άρθρου: real.gr