Ρελάνς Τσίπρα: Ερχομαι μόνος ή με όλα τα κόμματα της Βουλής

Αλέξης Τσίπρας

ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, έθεσε εαυτόν ο Αλέξης Τσίπρας υπό τον όρο είτε να συναντηθεί «κατά μόνας» μαζί του είτε να συμμετάσχει σε σύσκεψη με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εκτός Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται:

«Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, η άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων.

Σημειώνουμε επίσης ότι, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής».

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr