Σαμαράς: Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει η πορεία απελευθέρωσης της Ελλάδας

Αντ.Σαμαράς

«Θα υπάρξουν ταυτόχρονα μέτρα ανάπτυξης, που θα είναι μεγαλύτερα των περικοπών. Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα» είπε.

«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του που πραγματοποίησε στα εγκαίνια της 77η ΔΕΘ, τονίζοντας ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η πρώτη αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.
«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης», σημείωσε.
«Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», πρόσθεσε.

«Για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας. Μονό μια χώρα αξιόπιστη μπορεί να αξιώσει καλύτερη μεταχείριση», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr