Α. Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη φωτογραφίζεται, αποτυπώνεται σε τέτοιου είδους μεγάλες, καινούργιες μονάδες καινοτομίας.

Μονάδες οι οποίες εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική για το αύριο και είναι κυρίως εξαγωγικές από νέες καλλιέργειες, οι οποίες, πραγματικά, στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει κάτι το καινούργιο.

Τον αγρότη εκείνον ο οποίος με τη δύναμη που του δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα 20 δισ. τα οποία, όπως ξέρετε, είναι διασφαλισμένα για τους Έλληνες αγρότες, έχει τη δυνατότητα να στηρίζει καινούργια όνειρα σαν και αυτή τη μονάδα που επισκεφθήκαμε σήμερα.

Αυτή την προοπτική της Ανάπτυξης, που ήδη έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, αυτή την προοπτική του καινούργιου που ήδη την χτίζουμε σιγά- σιγά με καινούργιους σχεδιασμούς, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την γκρεμίσει.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να «παίζει» με τις επιδοτήσεις που δίνει η Ευρώπη στον Έλληνα αγρότη.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να «παίζει» με τέτοιου είδους καινούργιες μορφές συνεταιριστικές, οι οποίες πραγματικά απεικονίζουν μια καινούργια Ελλάδα, μια Ελλάδα η οποία θέλει τα προϊόντα της να τα κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο, μια Ελλάδα η οποία είναι περήφανη για την ποιότητα των προϊόντων της, όπως είναι εδώ, στη Ματαράγκα, αυτή η καταπληκτική μονάδα, σύγχρονη, που είχαν την καλοσύνη να μας ξεναγήσουν.

Θέλω να πω τα συγχαρητήριά μου και θέλω σε όλους να δώσω αισιοδοξία, κουράγιο και δύναμη, ότι αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο. Αυτή την Ελλάδα χτίζουμε. Ευχαριστώ πολύ».

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς πήγε στο χωριό Σοφάδες, περπάτησε στην αγορά συνομίλησε με τους κατοίκους και επισκέφθηκε το κοινοτικό κατάστημα.

Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε δίπλα του τον εκπρόσωπο των Ρομά, ο οποίος του παρέδωσε έναν φάκελο με ενημερωτικά έγγραφα αλλά και αιτήματα για την «καλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά».

Ο πρωθυπουργός μπήκε σε καφενείο των Σοφάδων όπου χαιρέτισε όλους τους θαμώνες διά χειραψίας, ενώ ήπιε καφέ και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το κέντρο πιστοποίησης ποιότητας βάμβακος στην Καρδίτσα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

email