Σαμαράς: “Με μέτρα ανάπτυξης θα βγούμε από την κρίση”

Τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα σταματήσουν την «κατρακύλα» της ύφεσης ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς από τους ομολόγους του αρχηγούς των συντηρητικών κομμάτων της Ευρώπης κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα ανάπτυξης, η Ελλάδα δε μπορεί να βγει από την κρίση και να πιάσει τους στόχους της.

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

«Ζήτησα, λοιπόν, πέρα από την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, αναθεώρηση και τροποποιήσεις των πολιτικών που δεν δούλεψαν. Για να σταματήσει η ύφεση. Για να μειωθεί η ανεργία. Για να δοθεί ελπίδα στους συμπολίτες μας που μέσα σε δυο χρόνια τα έχασαν όλα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα ζήτησα μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, όπως τα ομόλογα για έργα υποδομής, τη στήριξη των ανέργων με πρόσθετα κοινοτικά κονδύλια, τη στήριξη της ρευστότητας, την πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την εγγύηση των καταθέσεων ώστε να σταματήσει η αιμορραγία των καταθέσεων από τον ευρωπαϊκό Νότο στον Βορρά».

Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει δεν πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο στη χώρα μας υποστηρίζοντας: «Γι’ αυτό και δυναμώνει στην Ελλάδα η δημιουργία ενός πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου. Για να μην καταστραφούν όσα κερδίσαμε τόσα χρόνια. Είμαστε ένας λαός που αντέχουμε στα δύσκολα. Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να σηκώνεται στα πόδια του. Να παλεύει και να αναγεννάται. Το μέτωπο ευθύνης είναι η μόνη εγγύηση. Γι’ αυτό και προχωράμε με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, με ενότητα, με σταθερότητα, με σχέδιο και -πάνω απ’ όλα- με πίστη στις δυνάμεις μας!».

Σε δηλώσεις του στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από έναν νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό. Στη χώρα μου η ύφεση και η ανεργία έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον κοινωνικό ιστό και στην κοινωνική συνοχή. Τα αποτελέσματα των αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Ευρώπη για την ανάπτυξη τον Ιούνιο, είναι κρίσιμα για την Ευρώπη. Είναι κρίσιμα για την Ελλάδα».

Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr