Σαμαράς-Μπακογιάννη ανακοίνωσαν την συνεργασία τους στις εκλογές

Σαμαράς-Μπακογιάννη

Σαμαράς-Μπακογιάννη

Με την φράση «όταν λέμε πως βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ’όλα εννοούμε ακριβώς αυτό», ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την προσχώρηση της ίδιας αλλά και στελεχών του κόμματός της στις λίστες της ΝΔ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε στο ίδρυμα Κακογιάννη ενώπιον στελεχών τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι χρέος όλων η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου το οποίο θα έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στην συνέχεια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος επιδιώχθηκε η συνεννόηση για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης πως χρέος του φιλοευρωπαϊκού αυτού μετώπου που προκύπτει μετά τις συνεργασίες αυτές, είναι να αντιταχθεί κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού, είτε αυτές είναι δεξιόστροφες, είτε αριστερόστροφες.

Η πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ανάγκη να δημιουργηθεί στην επόμενη Βουλή μία φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη η οποία θα δώσει μία σκληρή μάχη. Έτσι για αυτόν τον λόγο και για την διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στην συνέχεια κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν την Δημοκρατική Συμμαχία και όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να συστρατευθούν με την νέα αυτή προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς χειροκρότησε την Ντόρα Μπακογιάννη και καλωσόρισε την αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκειμένου να συνστρατευθεί μαζί με την Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για κοινό αγώνα, ενώ τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μαζί και να νικήσουμε μαζί», προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη αλλά και την Ευρωζώνη.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε κάνει ακριβώς το αντίθετο, φέρνοντας την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία βαθύτερη κρίση. Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «δίνουμε αγώνα για την σωτηρία του τόπου, την ώρα που ο λαός πλησιάζει τα όρια της απόγνωσης».

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr