Σχετικά με απολύσεις Υπαλλήλων και προστίμων στη Κρανιά

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλλονιά

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλλονιά

H Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά εξέδωσε δύο Δελτία Τύπου τα οποία αφορούν τις απολύσεις Διοικητικών Υπαλλήλων του Δήμου Κεφαλλονιάς και τα πρόστιμα μαμούθ  -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- που επεβλήθησαν από την Πολεοδομία σε επιχειρηματίες της περιοχής Κρανιά.

Σχετικά με απολύσεις Υπαλλήλων

Ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οχτώ διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Κεφαλλονιάς τίθενται σε διαθεσιμότητα και με υποχρέωση να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα από το Νοέμβριο 2012.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς να υιοθετήσει άμεσα την πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης για σύγκληση κατεπείγοντος Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στην προσπάθεια του να ακολουθήσει τις επιταγές του Μνημονίου, δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των αποφάσεων του τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Μετά τη δημοσίευση του μεγάλου ποσοστού ανεργίας που επικρατεί στη χώρα μας θεωρούμε απαράδεκτη κάθε απομάκρυνση υπαλλήλου από τη θέση του. Για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης πρέπει να αξιοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη διάθεση μας και όχι να το παροπλίζουμε.

Σχετικά με τα πρόστιμα της Πολεοδομίας

Σήμερα οι επιχειρηματίες της Κρανιάς έλαβαν από την Πολεοδομία πρόστιμα για την ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών.

Όλοι έχουμε γνώση του προβλήματος που υπάρχει στην Κρανιά εδώ και πολλά χρόνια. Η Δημοτική Αρχή αντί να στέλνει ραβασάκια-πρόστιμα, θα έπρεπε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, να είχε βρει λύση και να σταματήσει την ομηρία των επιχειρηματιών.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο που ήδη η κεντρική διοίκηση επιβαρύνει οικονομικά με πολλαπλούς φόρους και εισφορές τους επιχειρηματίες, δεν είναι επιτρεπτό και σε τοπικό επίπεδο να υιοθετούμε πολιτικές οικονομικής αποδυνάμωσης των συμπολιτών μας.

Ζητούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ομηρία των επιχειρηματιών της Κρανιάς

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team