Σε οριακή στιγμή PSI και νέα δανειακή

Παντελής Καψής

Παντελής Καψής κυβερνητικός εκπρόσωπος.(Πηγή φώτο:politicsonline.gr)

«Οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί η κατ΄ αρχήν συμφωνία με την τρόικα για το νέο δάνειο της χώρας που αναμένεται τις επόμενες μέρες. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι η κοινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές. «Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε.Ο κ. Καψής τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανεική σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πού σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης»Σχετικά με την διαφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αποχώρησή τους από την Βουλή, για το νομοσχέδιο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι «τέτοια προβλήματα υπάρχουν και είναι φυσιολογικά σε μία κυβέρνηση τριών κομμάτων που δεν συμφωνούν με όλα».

Έκανε ακόμη λόγο για «αρρυθμίες» και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με αφορμή την εμπλοκή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά προσηλωμένος στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένα λεπτό πριν από τη συμφωνία και δεν έχουμε δυνατότητα να εκτρέψουμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να δημιουργείται λάθος εικόνα γιατί μετά την συμφωνία ακολουθεί η διαπραγμάτευση για το οικονομικό πρόγραμμα».Επανέλαβε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την προσδοκία της κυβέρνησης να εκφραστεί στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης η πλειοψηφία που στήριξε την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε επίμονες ερωτήσεις για την τελική θέση της κυβέρνησης σχετικά με το καθεστώς των τραπεζικών μετοχών κι αν αλλάξει ο νόμος που προβλέπει να είναι κοινές, και όχι προνομιούχες όπως προτείνει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, ο κ. Καψής απέφυγε να τοποθετηθεί όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. «Δεν είναι στόχος η κρατική διαχείριση των τραπεζών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr,με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ