Σύγκλιση Δημ.Συμβουλίου εν μέσω αντιδράσεων

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ορισθεί για σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ του κ.Κοτσιλίνη όσο και από την  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ του   κ.Μιχαλάτου.

Ο  βιαστικός τρόπος  σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η  απουσία του θέματος του ΤΕΙ από την συζήτηση έφεραν αυτές τις αντιδράσεις με τα παρακάτω δελτία Τύπου

Πιο συγκεκριμένα: 

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλλονιά

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλλονιά

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν ακόμα διαβάσουμε την πρόσκληση, θεωρήσαμε ότι η Δημοτική Αρχή πρόκειται να μας ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα των επαφών του Δημάρχου όσον αφορά το ΤΕΙ μας και θα ζητηθεί από το Συμβούλιο να αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες.

Δυστυχώς μας έμεινε η χαρά. Το κατεπείγον της συνεδρίασης δεν αφορά το ΤΕΙ το οποίο σημειωτέον δεν αναφέρεται ούτε καν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης παρόλο που είναι πασίγνωστο ότι απασχολεί όλους τους Κεφαλονίτες.

Αντιθέτως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει υιοθετήσει ως πάγια τακτική να συγκαλεί κατεπείγουσες συνεδριάσεις για να συζητηθούν θέματα ουσιώδη βέβαια για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου, σε καμία περίπτωση όμως κατεπείγοντα.

Ο Πρόεδρος όμως θα πρέπει να κατανοήσει πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να ενημερώνονται τελευταία στιγμή και να προετοιμάζονται για όλα τα «κατεπείγοντα» θέματα της ημερήσιας διάταξης. Χρειάζεται χρόνος για ενημέρωση, συλλογή στοιχείων και διατύπωση συγκεκριμένων απτών προτάσεων που θα είναι ωφέλιμες για τον τόπο μας και θα θέσουν γερά θεμέλια για την κοινωνική και οικονομική ευημερία των δημοτών μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να σεβαστεί το δικαίωμα μας  για εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας και να μην συγκαλεί με το παραμικρό κατεπείγουσες συνεδριάσεις. Ας υπάρξει  ορθή ιεράρχηση των θεμάτων προκειμένου να μην παρακωλύεται η  λειτουργία του Δήμου εις βάρος του δημότη αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να επιτελεί το έργο του με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ κυρίαρχο θέμα τώρα είναι μόνο το θέμα του ΤΕΙ και η προσαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ προς όφελος των σπουδαστών και του τόπου μας .

ΟΛΙΓΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Μάρκος Κοτσιλίνης

Μάρκος Κοτσιλίνης

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτ. Συμβούλων είχαν θέσει στην διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό  του υπουργού, που μας εφησύχαζε  επί ένα μήνα, πως το ΤΕΙ δεν θα κλείσει. Η παραίτηση είχε κυρίως το νόημα της  συμμετοχής στον κοινό αγώνα, και παρείχε στον Δήμαρχο ισχυρό όπλο  ώστε να είναι αποτελεσματικός στις ενέργειές του.

Όμως η ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκλιση του Δημ. Συμβουλίου για  σήμερα 13-3-2013,με  συμβούλους παραιτημένους, χωρίς  εν τω μεταξύ να έχει δοθεί καμία επίσημη  ανακοίνωση για την εξέλιξη του σοβαρού ζητήματος των ΤΕΙ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Η ενέργεια αυτή ακυρώνει τις παραιτήσεις και υποβαθμίζει την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου .

Είναι ώρα αγώνα και  αυτός πρέπει να είναι κοινός ,πέρα και έξω από  μίζερες τακτικές και μικροκομματικές  επιδιώξεις.  Στον αγώνα αυτό συμμετέχουμε, χωρίς πισωγυρίσματα, ασυνέπειες, επιπολαιότητες .

Διαφωνούμε με  την  σημερινή σύγκλιση του  δημοτ. συμβουλίου και απέχουμε  από την συνεδρίαση.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team