Συμβιβαστική πρόταση Σαμαρά για επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Kουβέλης-Σαμαράς-Βενιζέλος

Kουβέλης-Σαμαράς-Βενιζέλος

Την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, εισηγείται ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με συμβιβαστική πρόταση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς εταίρους σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης. Αρνητική ήταν πάντως η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνεται στην πρόταση του πρωθυπουργού, ένας ειδικός «εκκαθαριστής» που θα διοριστεί για την ΕΡΤ, θα ορίσει επιτροπή διακομματικής αποδοχής με σκοπό να προσληφθούν εργαζόμενοι, ώστε να αρχίσει άμεσα η επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αναμένει από τους κυβερνητικούς εταίρους- που έχουν ζητήσει την άμεση επαναλειτουργία- να υιοθετήσουν «υπεύθυνη» στάση απέναντι στην εν λόγω πρόταση. Σε μια πρώτη αντίδραση πάντως, το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για πρόταση που «δεν ανταποκρίνεται» σε αυτά που έχει ζητήσει το κόμμα.

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά:

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr