Συνέχιση του Αγώνα από την Λαική Επιτροπή Παλλικής

Λαική Επιτροπή Παλλικής

Λαική Επιτροπή Παλλικής

Στη μαζική λαϊκή συνέλευση που  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαικής Επιτροπής Αγώνα Παλικής στις 23-12-2012 στο πρώην Δημαρχείο Ληξουρίου εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω πλαίσιο και αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μεγάλη κινητοποίηση στις 08/01/2013. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να εισηγηθεί στο Εργατικό Κέντρο και όλους τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς να προκηρύξουν παγκεφαλληνιακή απεργία και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση. Επισημαίνουμε ότι το θέμα της συγχώνευσης του Μαντζαβινάτειου είναι η κορυφή του παγόβουνου στα οξυμένα προβλήματα του συστήματος υγείας σε όλο το νομό.

Αποφασίστηκε επίσης, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν σε νέες γενικές συνελεύσεις.

Εμείς καλούμε όλο το λαό ενωμένο να παλέψει δυναμικά πάνω στο πλαίσιο που καθόρισε η προηγούμενη λαϊκή συνέλευση και η επικαιροποίηση του είναι:

Να απαιτήσουμε:

  1. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και κανενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων , Κέντρων Υγείας κ.α, γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και την αναβάθμισή τους.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  2. Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο  Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου  και στα  Κ. Υγείας του νομού. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους άπορους και τους μετανάστες.
  3. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
  4. Κατάργηση όλων των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
  5. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους  και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
  6. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες, με κατάργηση της εισφοράς από την παρακράτηση μέρους της σύνταξης των ηλικιωμένων.