Συνεχίζει τις συναντήσεις με πρέσβεις ξένων χωρών η Ολ. Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, που θα περιορίσουν τις απώλειες στην τουριστική κίνηση, φέτος και θα θέσουν τις βάσεις για μια δυναμική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, συζητήθηκαν, σε σειρά συναντήσεων, που είχε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με πρέσβεις ξένων χωρών.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη του Ισραήλ Άριε Μέκελ ενώ, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Ντολντ, της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάντσμαν, της Κίνας Ντου Τσιουέν και της Αυστραλίας ΤΖένι Μπλούμφιλντ.

Στις συναντήσεις, παρουσιάστηκαν οι άξονες της τουριστικής πολιτικής, οι προτεραιότητες και οι στόχοι που έχουν τεθεί σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, με έμφαση στην ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν, θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ειδική αναφορά έγινε στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα, η οποία έχει υποστεί μεγάλη μείωση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας εξωγενών με τον τουρισμό παραγόντων.

Για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η κ. Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση σήμερα και με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Στη συνάντηση, έγινε μια πρώτη συζήτηση για το εύρος των προβλημάτων και τις συνέργειες που πρέπει να υπάρξουν για την αντιμετώπιση τους.

Η κ. Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση, σήμερα και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα.

email
Πηγή άρθρου: capital.gr