Συνεργασίες – συμμετοχές της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση του τουρισμού

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Συνεργασία Κεφαλονιάς με World Travel List

Στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς με διεθνείς Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς,  ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος είχε συνεργασία με την World Travel List.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος της World Travel List κ.Nicholas C.Kontis προσήλθε σε προγραμματισμένη Σύσκεψη Εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εν όψει της καλύτερης δυνατής τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, World Travel Market, στο Λονδίνο.

Ο κ.Kontis ανέφερε το έντονο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον της Αμερικάνικης Τουριστικής Αγοράς για την Ελλάδα γενικότερα και τόνισε τους σύγχρονους τρόπους , μεθόδους και τακτικές τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς στις Η.Π.Α., έτσι ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο το ενδιαφέρον επισκεψιμότητας στο πανέμορφο Νησί.

Επίσης, ανέφερε τη δυνατότητα ,η «Φωτογραφική Έκθεση» που έγινε στις Βρυξέλλες, να παρουσιαστεί σε ειδική Εκδήλωση προβολής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο, στο San Francisco της California.

Ο κ.Κεκάτος ευχαρίστησε, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, τον κ.Kontis για την επίσκεψη και συνεργασία του και αφού του προσέφερε συμβολικό δώρο, ορίστηκε συνάντηση εργασίας στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της World Travel Market, όπου φυσικά ο Δήμος Κεφαλονιάς θα έχει ενεργή παρουσία.

Θέμα : Συμμετοχή Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας.

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας ( Swiss International Holiday Exhibition), που διεξήχθη στο Lugano την 31η Οκτωβρίου 2014.

Η συμμετοχή της Κεφαλονιάς έγινε μετά από  Επίσημη Τιμητική Πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης  να συμμετάσχει στην 12η Επέτειο της πιο σημαντικής Τουριστικής Εκδήλωσης του Ελβετικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το Νησί μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη συγκεκριμένη κορυφαία διεθνή Τουριστική Εκδήλωση, με σκοπό την περαιτέρω προβολή της Κεφαλονιάς σε μία περιοχή ιδιαίτερου ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος, λόγω της κατευθείαν αεροπορικής σύνδεσης από το Μιλάνο και τη Μπέργκαμο με το Νησί.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης έγιναν συναντήσεις Εργασίας με Ταξιδιωτικούς Παράγοντες της κεντρικής Ευρώπης και παρουσιάστηκαν οι ιδιαίτερα επιτυχημένες εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Κεφαλονιάς, όπως ο καταδυτικός, ο περιπατητικός, ο ορειβατικός, ο Αρχαιολογικός και διάφορες άλλες μορφές.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες του Φορέα του Αίνου, με τους τρόπους παρουσίασης τόσο των οικοσυστημάτων της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου, όσο και του Εθνικού Δρυμού  του Αίνου.