ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Eνημέρωση για την κατάσταση στην Εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η εκπαίδευση πλήττεται ιδιαίτερα σκληρά από τη διαδικασία καταστροφής  του κοινωνικού κράτους και των υποδομών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των πολιτών (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων).

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές καθημερινά εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιδείνωση των συνθηκών διδασκαλίας καθώς σε πολλά σχολεία των νησιών μας παρατηρούνται ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγώματος νέων προσλήψεων εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες.

Επίσης εντείνεται το φαινόμενο της ανεπαρκούς χρηματοδότησης για την κάλυψη βασικών λειτουργιών, το οποίο έχει οδηγήσει πολλά σχολεία να μην μπορούν να  πληρώσουν λογαριασμούς μηνών.

Η τρικομματική κυβέρνηση δρώντας ως εντολοδόχος  της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Πλέον καθίσταται υπόλογη για την αδυναμία λειτουργίας βασικών υποδομών, όπως τα σχολεία. Η απαλλαγή της χώρας όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την κυβέρνηση θα σταματήσει την εξαθλίωση του λαού και θα εμποδίσει την πλήρη διάλυση της κοινωνίας και του κράτους..